Tgrt Haber

ABD öncülüğündeki koalisyondan tehdit gibi açıklama! PKK hedeflerinin vurulmasından rahatsız oldular

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 23:02 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 10:44
ABD öncülüğündeki koalisyondan tehdit gibi açıklama! PKK hedeflerinin vurulmasından rahatsız oldular
abd,pkk,

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik gerçekleşen operasyonlar ABD'ye yakın güçleri rahatsız etti. ABD öncülüğünde kurulan IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon, PKK hedeflerinin vurulmasından rahatsızlık duyarak, "Güçlerimizi tehlikeye sokan tehditlerle karşılaştığımızda her zaman doğal meşru müdafaa hakkımızı saklı tutarız" diyerek tehdit niteliğinde açıklama yaptı.

Ankara'da terör örgütü PKK'nın İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği bombalı saldırının ardından operasyonların düğmesine basıldı.

Hain saldırı sonrasında Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda PKK'ya peş peşe darbe indirildi. TSK ve MİT'in düzenlediği hava harekatlarıyla PKK inleri yerle bir olurken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da operasyonların devam edeceği mesajını vermişti.

OPERASYON ABD'YE YAKIN KOALİSYONU RAHATSIZ ETTİ

PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ise ABD'nin öncülüğünde kurulan IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon'u rahatsız etti.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarda kullandığı bir SİHA'nın ABD’ye ait F-16 uçağınca düşürülmesi sonrası koalisyon, Türkiye'ye yönelik tehdit niteliğinde bir açıklama yayımladı.

SALDIRI TEHDİDİNDE BULUNDULAR

Açıklamada "Güçlerimizi tehlikeye sokan tehditlerle karşılaştığımızda her zaman doğal meşru müdafaa hakkımızı saklı tutarız" dedi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada dünden beri çok sayıda koordine edilmemiş hava saldırısının, Suriye’de ABD güçlerinin bulunduğu alana yakın yerlere yapıldığı ifade edildi.

'MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI SAKLI TUTARIZ'

Türkiye'ye uyarıda bulunulan hadsiz açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bölgenin güvenliğini ve istikrarını bozacak, bizim güçlerimizin, sivillerin ve ortaklarımızın  güvenliğini tehlikeye atacak, IŞİD’i yenme amacımıza yönelik dikkatimizi dağıtacak aksiyonlara karşıyız

Güçlerimizi tehlikeye sokan tehditlerle karşılaştığımızda her zaman doğal meşru müdafaa hakkımızı saklı tutarız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...