Tgrt Haber

ABD polisi 12 yaşındaki Mertcan Çakmak için harekete geçti! Kayıp çocuk her yerde aranıyor

15 Mart 2023 10:52 - Güncelleme : 15 Mart 2023 11:21
ABD polisi 12 yaşındaki Mertcan Çakmak için harekete geçti! Kayıp çocuk her yerde aranıyor
abd,kayıp,çocuk,polis

New York'un Farmingville şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Mertcan Çakmak kayıplara karıştı. ABD Polisi, Mertcan'ı ararken, kayıp ilanları dağıtarak bölge halkından yardım istedi.

New York'un Long Island bölgesine bağlı Farmingville kentinde yaşayan 12 yaşındaki bir Türk çocuğu Mertcan Çakmak, pazar gecesi ailesiyle oturduğu evden bisikletini alarak çıktı ve bir daha geri dönmedi. Oğullarından haber alamayan aile, pazartesi sabahın erken saatlerinde Suffolk County Emniyet Müdürlüğü'ne giderek çocuklarının kaybolduğunu bildirdi.

ABD polisi, Mertcan'ı bulmak için harekete geçti. Mertcan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Kayıp çocuk' ilanları Farmingville'in yanı sıra yakınlardaki şehirlere de gönderildi. Gönüllüler aracılığıyla kayıp ilanını halka dağıtan polisler, 3 gündür Mertcan Çakmak'ı bulmak için aramalara devam ediyor.

ABD polisi 12 yaşındaki Mertcan Çakmak için harekete geçti! Kayıp çocuk her yerde aranıyor

POLİS HALKTAN YARDIM İSTEDİ

ABD polisi, son olarak Mertcan’ı bulmak için bölge halkından yardım istedi. Suffolk Emniyeti, çocuğu bulmak için halktan gönüllü elçilerin görevlendirileceğini duyurdu. Hip-hop tutkunu olan Mertcan’ın son olarak evinden bisikletiyle çıkarken görüldüğü bildirildi. Mertcan'ın Bronx bölgesine gitmeye çalışıyor olabileceği belirtilirken, olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Suffolk İlçesi Emniyet Müdürü Rodney Harrison, Mertcan’ın fotoğrafının yer aldığı ilanları bizzat dağıtarak “En önemli şey, bu fotoğrafı her yere göndermemiz” dedi.

Bölgede şimdiye kadar aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 65 kayıp vakasının rapor edildiğine dikkat çeken Harrison, “Suffolk County’de birçok kişi aylardır, hatta yıllardır kayıp” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...