Tgrt Haber

ABD-Meksika sınırında insanlık dramı: Çocuklarını sınırdan atıp kaçtılar

24 May 2023 11:29 - Güncelleme : 24 May 2023 11:48
ABD-Meksika sınırında insanlık dramı: Çocuklarını sınırdan atıp kaçtılar
ABD,Meksika

ABD'nin Meksika sınırına on binlerce insanın dayanmasının ardından şoke edici olaylar yaşandı. Bir aile çocuklarını sınırdaki tellerinden atıp kaçtılar. 

Sayıları on binleri bulan Güney Amerikalılar, ABD'nin Meksika sınırından içeri girmek mücadele veriyor.  Kolombiya, Brezilya, Peru gibi ülkelerden Meksika'ya akın eden insanların tek amacı sınırdan geçmek. En fazla tercih edilen yerlerden biri olan Texas eyaletinde Güney Amerikalılar kısa sürede ABD polisi tarafından yakalanıyor ve gerekli işlemlerin ardından ülkede kalmasına izin veriliyor. 

BÖLGEYE ORDU SEVK EDİLDİ 

ABD'nin bu tutumu nedeniyle Texas'da durum kritik. Eyalet genelinde konuyla ilgili OHAL ilan edilirken ordu birlikleri bölgeye destek amaçlı gönderildi. ABD'de durum an itibariyle şöyle işliyor; Sınırdan bir şekilde kendini içeri atan kişiler polise bilerek yakalanıyor, zaten ülke genelinde yakalanmama ihtimali çok düşük.

 20 BİN KİŞİ YAKALANDI

CNN'in haberine göre göçmen kampına gönderilen kişiler gerekli şartları tamamladıktan sonra çalışma ve oturma izni alabiliyor, ancak bu durum bazen yılları hatta on yılları bile bulabiliyor. Mayıs ayında Meksika'dan ABD'ye sayısız göçmen yasal olmayan yollarla ulaştı. Polisin yakalamayı başardığı sayı ise 20 bin seviyelerinde.

TERMAL KAMERA GÖRÜNTÜSÜ DÜNYADA GÜNDEM

Öte yandan İngiliz basınında ABD sınırında yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. ABD sınırına 4 yaşında olduğu belirtilen 2 çocukla gelen kaçakçı, çocukları metrelerce yukarıdan resmen aşağı fırlattı, bölgede bulunan termal kamera ise anbean gelişmeyi kaydetti.

ABD-Meksika sınırında insanlık dramı: Çocuklarını sınırdan atıp kaçtılar

Olayın devamında ise ABD'li yetkililer kaçakçıyı vurarak etkisiz hale getirdi. Söz konusu müdahalede 4 yaşındaki çocuğa da mermi isabet etti ve yaralandı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada çocuğa gerekli müdahalelerin yapıldığı bildirildi ve hastaneye kaldırıldı.  Yapılan incelemeler sonucunda çocukların Ekvadorlu olduğu ortaya çıktı ve ABD tarafı Ekvador Konsolosluğu ile iletişime geçti. Ailelerinin New York eyaletinde yaşadığı ortaya çıkan küçük çocukların yapılan işlemlerin ardından aileleriyle bir araya geleceği bildirildi.

GÖÇMENLİK YASASI SONA ERDİ, ON BİNLER KAPIYA DAYANDI 

Eski Başkan Donald Trump döneminde ilk olarak 2020'de pandemi nedeniyle uygulamaya konulan 42. Madde 12 Mayıs’ta son erdi. Bunun ardından on binler sınıra akın etti. El Paso Belediye Başkanı Oscar Leeser, sadece El Paso'nun karşısında tahminen 10 bin göçmenin "sınırda sıraya girmiş, içeri girmeyi beklediği" uyarısında bulundu.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...