Tgrt Haber

ABD’den Türkiye’nin Suriye operasyonuna ile ilgili açıklama! Terörist Abdi’nin çağrısına Price cevap verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2022 12:00 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 12:07
ABD’den Türkiye’nin Suriye operasyonuna ile ilgili açıklama! Terörist Abdi’nin çağrısına Price cevap verdi
abd,türkiye,suriye,operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’nin kuzeyinde yeni harekat ile ilgili ABD’den yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, terör örgütü elebaşlarından Mazlum Abdi’nin Esad rejiminden istediği ‘hava savunma’ çağrısına ilişkin soruya cevap verirken Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü son dönemde saldırılarını ve taciz ateşlerini arttırdı. Türkiye’nin sınır güvenliğini de tehdit eden PKK/YPG’li teröristler ayrıca harekat bölgesinde yaşayan Suriyelilere yönelik eylemler gerçekleştirdi. Bölgede artan ‘güvenlik sorunu’ sonrası Türkiye yeni bir operasyon için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bir gece ansızın geliriz ve tepelerine ineriz’ sözleri sonrası yeni harekat için çalışmalar hızlandı. Yapılan çalışmalar terör örgütü PKK/YPG’de büyük panik oluştururken bölgede teröristler hendek kazılarına başladı. ABD ve Rusya’ya adeta yalvaran terör örgütleri Türkiye’yi durdurulması için Esad rejiminden bile yardım talep etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞI ABDİ’DEN ESAD İLE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

Sırtını ABD’ye dayayan ve omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi, Esad rejimine çağrıda bulunarak ‘hava savunma’ sisteminin kullanılmasını talep etti. Türkiye’nin operasyonu karşısında Şam yönetimi ile iş birliği yapmak istediğini söyleyen terör örgütü elebaşı Abdi’nin açıklamalarına ABD’den yeni bir açıklama geldi.

ABD’DEN TERÖRİST ABDİ’NİN AÇIKLAMALARINA CEVAP

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price kendisine yöneltilen Mazlum Abdi’ye ilişkin soruya “Bizim pozisyonumuz bu potansiyel operasyon açıklamalarının ilk çıktığı günden beri duyduğunuz bir şekilde aslında. Biz Suriye’nin kuzeyinde olası bir askeri hareketlilik durumundan derin endişe duyduğumuzu ve bunun bölgede yaşayan halkı etkileyebileceğini dile getirdik. Mevcut ateşkesin korunması yönünde çağrımız devam ediyor” dedi.

BARIŞ PINARI OPERASYONU’NU HATIRLATTI

Türkiye’nin Ekim 2019’daki Barış Pınarı Harekatı’nı hatırlatan Price, “Türkiye’nin 2019 yılının Ekim ayında aldığı kararlara ki buna Suriye’nin kuzeyindeki herhangi bir operasyon da dahil uymasını bekliyoruz. Mevcut ateşkes sınırlarının dışındaki herhangi bir çatışmanın çok masraflı bir gerilemeye sebep olacaktır. Hem kolektif olarak DEAŞ’la mücadele hem de Suriye’de siyasi istikrar çabalarımıza yönelik gerilemeye sebep olacaktır” dedi.

F-16 PROGRAMI

Ned Price Türkiye’nin F-16 programına ilişkin soruya ise, “NATO müttefikimiz ile görüşmeler devam ediyor. Elbette Kongre’ye bildirilemeyen hiçbir şeyden bahsetmiyoruz. Türkiye, F-16 programına daha fazla yatırım yapma arzusunu gizlemedi. Bu halka açık konuşulacak bir şey değil” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...