Tgrt Haber

Doğu Çin Denizi'nde gerginlik hat safhada: ABD ve Japonya, Çin'e karşı birleşti

12 Aralık 2021 09:47
Doğu Çin Denizi'nde gerginlik hat safhada: ABD ve Japonya, Çin'e karşı birleşti
Çin,Japonya,ABD

Pekin’in Doğu Çin Denizi’ndeki statükoyu değiştirmeye yönelik girişimleri gerginliği her geçen gün arttırıyor. ABD ve Japonya, Çin’in bu hareketlerine karşı işbirliği kararı aldı.

Japonya Dışişleri Bakanı Yohsimasa Hayashi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın İngiltere’de dünya gündeminin konuşulduğu 25 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. İngiltere’nin Liverpool şehrinde ilk kez gerçekleştirilen yüz yüze görüşmede ikili,  bölgesel ve küresel konular hakkında görüş alışverişinden bulundu.

PEKİN’DEN GERGİNLİĞİ ARTTIRAN HAREKET

Pekin'in Doğu Çin Denizi'ndeki statükoyu değiştirmeye yönelik tek taraflı girişimlerine karşı çıkma ve Japonya-ABD ittifakının caydırıcılık yeteneklerini güçlendirme konusunda mutabık kalan ikili, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın sağlanması ve özgür ve açık bir Hint-Pasifik bölgesi vizyonunun hayata geçirilmesi için işbirliği yapma konusunda görüş birliğine vardı.

KUZEY KORE’NİN NÜKLEER PROGRAMI

Kuzey Kore'nin nükleer programı konusunda atılacak adımların da ele alındığı görüşmede taraflar, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın ABD'ye yapması beklenen ziyaretin mümkün olan en erken tarihte gerçekleştirilmesi ve dışişleri ve savunma bakanlarının katılımıyla "2+2" olarak adlandırılan toplantıların yapılması konusunda da anlaştı. Hayashi ve Blinken'in Japonya’nın Pekin Kış Olimpiyatları'na yönelik olası diplomatik boykot kararını ise ele almadığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...