Tgrt Haber

ABD ve Rusya gizli gizli görüştü mü? Kremlin iddialara cevap vermekten kaçtı

07 Kasım 2022 16:46 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 17:27
ABD ve Rusya gizli gizli görüştü mü? Kremlin iddialara cevap vermekten kaçtı
abd,rusya,kremlin,ukrayna

ABD basını, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolai Potrushev ile görüştüğünü yazdı. Kremlin ise bu iddiaya dair cevap vermekten kaçındı.

ABD basınından Wall Street Journal (WSJ), gündemi sallayacak bir iddia ortaya attı. Gazete, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolai Potrushev ile görüştüğünü yazdı. Söz konusu haber, adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırıldı. Haberde, görüşmenin Ukrayna'da nükleer silah kullanımına karşı uyarı ve devam eden çatışmaların tırmanma riskini azaltmak için yapıldığı bilgisi yer aldı. Sullivan'ın Rus yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında WSJ'ye konuşan ABD'li yetkililer Beyaz Saray'ın bu görüşmelerden umutlu olmadığını belirtti.

Öte yandan ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD'nin Ukrayna'ya Rusya ile görüşmesi için baskı uyguladığını yazdı. Gazete, ABD artan nükleer savaş korkuları arasında Zelenskiy'e Putin ile görüşme yasağını kaldırması ve savaşa son vermesi için baskı yaptığını yazdı.

KREMLİN CEVAP VERMEKTEN KAÇTI

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin, ABD ve Rusya'nın gizli şekilde görüşme gerçekleştirdiğine dair yaptığı haberin ardından Moskova cephesinden açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcıları ile Rusya-Ukrayna savaşına ve yaşanabilecek nükleer saldırılara dair bir görüşme gerçekleştirdiği iddialarına yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu yayın ile ilgili söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi. İddialara yanıt vermekten kaçındı.

''ÇOĞU SPEKÜLASYONLARDAN İBARET''

Peskov ayrıca, ABD merkezli Washington Post gazetesinde yer alan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Putin iktidarda olduğu sürece müzakereyi reddetmesi nedeniyle ABD'nin, Ukrayna'yı Rusya ile müzakerelere açık olduğunu belirtmesi için ikna etmeye çalıştığı yönündeki haber hakkında da net bir cevap vermeyerek, "Öncelikle tekrar ediyorum ki bazı doğru haberler var ama haberlerin çoğu sadece spekülasyonlardan ibaret" ifadelerini kullandı. Peskov ayrıca, Rusya'nın müzakerelere açık olduğunu fakat Kiev tarafından buna uygun bir adım göremediklerinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...