Tgrt Haber

ABD’de akılalmaz olay: Rus sanıp dövdüler

04 May 2022 16:18 - Güncelleme : 04 May 2022 16:23
Canını zor kurtaran Meleshkov'a 17 dikiş atıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş, dünyanın pek çok yerinde yaşayan Rus vatandaşlarını da etkiliyor. Savaş karşıtı ya da Putin destecisi olmaları fark etmiyor. Rus olmaları yeterli. Onlardan biri de Andrii Meleshkov. Ukraynalı olan ancak Rus sanılan Meleshkov fena bir şekilde dövüldü. Meleshkov’a 17 dikiş atıldı.

Canını zor kurtaran Meleshkov'a 17 dikiş atıldı.

Doğu Ukrayna'da doğup büyüyen ve annesi Rus olan Andrii Meleshkov, Sheepshead Bay'deki bir barda arkadaşının doğum gününü kutlarken hayatının şokunu yaşadı. 31 yaşındaki Oleg Sulyma adındaki bir adam masasına oturdu ve kendisine ve arkadaşlarına küfür etmeye başladı. Olaydan sonra yapılan incelemede Ukraynalı Sulyma’nın adama “Rus gibi görünüyorsun” dediği ve alay etmeye başladığı ortaya çıktı.

NE DESE İNANDIRAMADI

2015 yılında Brooklyn'e taşınan 36 yaşındaki kamyon şoförü Meleshkov, Ukraynalı olduğu konusunda ısrar etti. Meleshkov, The Post'a verdiği demeçte, "Onu sakinleştirmek için Ukraynaca konuşmaya başladık ancak durum onu giderek daha fazla tedirgin ediyordu ve Ukraynalı olduğumuzu kanıtlamak için kelimeleri tercüme etmemizi istemeye başladı" dedi.

CANINI ZOR KURTARDI

Sulyma, Meleshkov ve arkadaşlarından Rusların telaffuz etmekte zorlandığı "Palianytsia" kelimesini söylemelerini istedi. Meleshkov, faturayı ödemeye ve mekândan ayrılmaya çalışırken bu kelimeyi söyledi ancak Sulyma tatmin olmadı. Savcılar, Sulyma'nın masanın üzerindeki iki bira şişesini kaptığını, onları parçaladığını ve Meleshkov'a doğru döndüğünü ve "Seni öldüreceğim" tehdidinde bulunduğunu söylüyor. Meleshkov olay anını anlatırken, "Kırık şişelerden keskin cam parçaları aldı ve bize doğru ilerlemeye başladı ve ciddi olduğunu ve bizi kesmeye başlayacağını fark ettik" dedi. Meleshkov'a 17 dikiş atıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...