Tgrt Haber

ABD'de askeri personeli taşıyan helikopter kayboldu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Şubat 2024 21:01 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 21:07
ABD'de askeri personeli taşıyan helikopter kayboldu
ABD,helikopter kazası

Nevada'dan California'ya 5 askerle yola çıkan helikopterle irtibat kesildi. Olayla ilgili detaylar paylaşıldı.

ABD’de içerisinde 5 askerin bulunduğu helikopter kayboldu. Nevada'dan California'ya asker taşıyan askeri helikopterden haber alınamıyor. Helikopter, Nevada'daki Creech Hava Kuvvetleri Üssü'nden havalandıktan sonra San Diego yakınlarında radardan kayboldu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, kayıp helikopteri bulmak için arama kurtarma çalışmaları başlattı. Bölgeye helikopterler ve uçaklar sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları gece boyunca devam edecek. Hava Kuvvetleri, helikopterin neden kaybolduğunu araştırmak için bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonuçları kamuoyuna açıklanacak.

CH-53E Super Stallion tipi askeri helikopter ile California eyaletinde yer alan San Diego yakınlarında irtibat kesildi. Yetkililer, helikopteri bulmak için arama-kurtarma operasyonu başlattı. Helikopterin, San Diego’daki MCAS Miramar Hava Üssü’ne gittiği açıklandı.

SON KONUMU DAĞLIK ARAZİYİ GÖSTERİYOR

Helikopterin bilinen son konumunun dağlık arazi olduğu ifade edilerek, dronların ve diğer gözetleme teknolojilerinin arama-kurtarma çalışmalarında kullanıldığı belirtildi. Ekiplerin, arazinin dik ve çamurlu olması nedeniyle bölgeye sınırlı erişimi olduğu açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...