Tgrt Haber

ABD'de 'çok ciddi veri ihlali' Ukrayna-Rusya savaşının gizli planları sosyal medyadan sızdırıldı

07 Nisan 2023 11:25 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 12:49
ABD'de 'çok ciddi veri ihlali' Ukrayna-Rusya savaşının gizli planları sosyal medyadan sızdırıldı
abd,ukrayna,rusya

ABD'de Ukrayna-Rusya savaşının gizli belgeleriyle ilgili alarm durumuna geçildi. Twitter ve Telegram'da kısa sürede yayılan belgeler, Washington'ı harekete geçirdi.

ABD ve NATO sızan gizli belgeler nedeniyle alarm durumuna geçti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'ya karşı Ukrayna ordusunu güçlendirmeyi amaçlayan ABD ve NATO'nun gizli savaş planlarının sosyal medya platformlarında ve mesajlaşma uygulamalarında yayılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

New York Times gazetesinin haberine göre, Ukrayna'nın Rusya'ya dair beklenen karşı taarruzuna ilişkin ABD ve Ukrayna arasında yürütülen görüşmeleri içeren gizli belgelerde Ukrayna'nın asker sayısı ve silahları gibi Rusya için yararlı bilgiler olması dikkat çekti. 

ÇOK CİDDİ VERİ İHLALİ

Belgelerin orijinallerinden farklı olarak yer aldığı, orijinal belgelerde bazı değişiklikler yapıldığı ve ölen Rus askeri sayısının düşük gösterildiği belirtildi. Öte yandan Ukrayna'ya yönelik silah sevkiyatı ayrıntılarının ve Ukrayna ordusuna ait fotoğrafların sızmasının ABD istihbaratı açısından çok ciddi veri ihlali olduğu belirtildi. 

New York Times, ABD'li yetkililerin paylaşımların silinmesi için başlattığı girişimlerin başarılı olamadığını yazdı. Pentagon sözcüsü Sabrina Singh ''Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili haberleri inceliyoruz'' dedi.

Kaynak: NYT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...