Tgrt Haber

ABD'de dehşet dolu anlar: Benzin bidonu yüklü araç kalabalığın arasına daldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ocak 2024 18:26 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 18:30
ABD,New York,Yangın,Araba

ABD’nin New York kentinde dehşet dolu anlar yaşandı. Yılbaşı gecesi konserden ayrılan kalabalığın arasına içerisinde çok sayıda benzin bidonu bulunan araç daldı. Aracın alevlerle kaplandığı olayda, 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

ABD'nin New York kentinde bulunan Rochester'da, yılbaşı gecesi konserden ayrılan kalabalığın arasına içinde birçok benzin bidonu bulunan bir araç daldı. Olayda, 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yılbaşı gecesi SUV tipi bir aracın otoparktan çıkan başka bir araca çarptığını ve araçların Kodak Center'daki konserden çıkan kalabalığın içine daldığı aktarıldı. Yangının itfaiye tarafından bir saat içinde söndürüldüğünü ve ardından SUV tipi aracın içerisinde ve çevresinde en az bir düzine benzin bidonu bulunduğunu açıkladı.

BOMBA EKİBİ DE MÜDAHALE ETTİ

Benzin bidonlarının bulunmasının ardından bomba ekibinin de araca müdahale ettiğini belirtildi. Olayla ilgili olarak FBI'ın Ortak Terörizm Görev Gücü tarafından başlatılan terör soruşturmasında, benzin bidonu yüklü aracın Michael Avery adlı şüpheli tarafından kullanıldığı ve kazadan ağır yaralı olarak kurtarıldığı belirtiliyor.

Ayrıca, şüphelinin kaldığı otel odasına bıraktığı bir intihar notu ve günlük üzerine, ailesinin sorguya alındığı ifade ediliyor. Yetkililer, ailenin teşhis konulamamasına rağmen Michael Avery'nin bipolar hastası olduğunu belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...