Tgrt Haber

ABD'de Müslümanlar Gazze için desteği kesti: Biden'ın koltuğu tehlikede

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2023 22:46 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 22:53
ABD'de Müslümanlar Gazze için desteği kesti: Biden'ın koltuğu tehlikede
abd,israil,gazze

ABD’de Arap Amerikan nüfusun en yoğun yaşadığı eyaletlerden biri olan Michigan’da, Müslüman seçmenler, Gazze'de sivillerin öldürülmesine sessiz kaldığı için Joe Biden'a tepkili. 2024 Başkanlık Seçimleri'nde Başkan Joe Biden’ı desteklemeyi düşünmediklerini belirten Müslüman seçmenler, İsrail politikaları nedeniyle oy vermenin ahlaki açıdan imkansız hale geldiğini söylediler.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail'in ablukaya aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarına sonsuz desteğini sürdürüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün (3 Kasım) gerçekleştirdiği Tel Aviv ziyaretinde devam eden sıcak çatışmalara ilişkin İsrail ile dayanışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

MÜSLÜMAN SEÇMENLER FİLİSTİN İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

İsrail'in Gazze’de binlerce sivilin ölümüne yol açan saldırılarına Joe Biden'ın sessiz kalması ise ABD'deki Müslümanlarda büyük hayal kırıklığına yol açtı.

2020 Başkanlık Seçimleri'nde Trump'a karşı Biden'ın kazanması için çalışmalar yürüten Müslüman seçmen Eman Hammoud, Biden'ın kendilerini çok zor bir duruma soktuğunu söyledi.

'BİDEN'A OY VERMEMİZ İMKANSIZ HALE GELDİ'

Sivil ölümler karşısında İsrail'e kırmızı çizgi koymadığı için Biden'a tepki gösteren Hammoud, "Bizi çok zor bir duruma soktu. Son birkaç hafta içinde benimsediği (İsrail) politikaları nedeniyle ona oy vermek ahlaki açıdan neredeyse imkansız hale geldi" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRATLARIN KAZANMASINDA MÜSLÜMAN OYLARI ETKİLİ OLMUŞTU'

Müslümanları siyasi bir güç olarak seçimlerde oy kullanmaya teşvik eden sivil toplum kuruluşu Emgage’nin Michigan Direktörü Nada Al-Hanooti de 2020 seçimlerinde Demokratların eyaletten güçlü çıkmasında Müslüman oyların etkili olduğuna vurgu yaptı.

Al-Hanooti, Michigan’da 200 binden fazla Müslüman seçmen bulunduğuna ve bunların 146 bininin 2020 seçimlerinde oy kullandığına işaret ederek, "Bu gösteriyor ki, 2024’te kazanmak için Biden'ın yine Müslüman oylara ihtiyacı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

ABD’de Müslüman nüfusun yüzde olarak küçük ancak özellikle Cumhuriyetçilerle Demokratların çekişmeli olduğu Michigan gibi eyaletlerde sonucu değiştirecek etkiye sahip olduğunu hatırlatan Al-Hanooti, Biden’ın İsrail politikasının ona seçimlerde ciddi zarar verebileceğini kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...