Tgrt Haber

ABD’de toplanan yardımlar Türkiye’deki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Şubat 2023 05:44 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 06:01
ABD,deprem,yardım

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ABD’deki Türk Büyükelçiliği ve Türk toplumunun önderliğinde hazırlanan yardım çalışmaları sürüyor. Toplanan yardımlar depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılması amacıyla hazırlanarak THY’nin kargo alanına getirildi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin etkilendiği bölgelerde enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için bölgedeki faaliyetler sürüyor. Bir canın daha sağ olarak çıkarılması için görevliler tam bir seferberlik halinde.

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Öte yandan depremzede vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmak ve temel ihtiyaçlarını gidermek için tüm yurt genelinde gelen yardımlar bölgeye sevk edilmiş durumda. Yurt dışından gelen yardımlar da bölge halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.  

ABD’NİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

ABD'deki Türk Büyükelçiliğinin ve Türk toplumunun önderliğindeki yardım çabaları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin organize ettiği yardım kampanyası kapsamında, depremzedeler için toplanan giyecek, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri Washington DC’de bulunan Dulles Uluslararası Havaalanı’nda, afet bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanarak THY'nin kargo alanına getirildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...