Tgrt Haber

ABD'den kritik ateşkes açıklaması: 6 haftalık istiyoruz

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 May 2024 21:50 - Güncelleme : 06 May 2024 22:24

Son dakika haberi: ABD, Hamas'ın kabul ettiği ateşkesle ilgili ''Taraflar arasında 6 haftalık ateşkes istiyoruz.'' dedi.

İsrail'in Refah'a saldırı planları sonrası Hamas'tan açıklama geldi. Hamas, ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Beyaz Saray ateşkes ile ilgili açıklama yaptı.

Beyaz Saray, ''Gazze'ye insani yardımların artmasını talep ediyoruz. Taraflar arasında 6 haftalık ateşkes istiyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

ABD'nin açıklamalarından sonra Filistin medyası çarpıcı bir iddia ortaya attı. İsrail'in ateşkese rağmen Refah'a girmeye başladığı öne sürüldü.

ABD'den kritik ateşkes açıklaması: 6 haftalık istiyoruz - 1. Resim

İSRAİL OPERASYONA DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanlığı'ndan gelen açıklamalara göre ise operasyonların devam edeceği bildirildi. İsrail, ''Hamas'a askeri baskı oluşturmak için Refah'taki operasyon devam edecek.'' dedi.

İsrail'in Refah'a bombardımana başladığı da öne sürüldü.

Türkiye, Refah'a operasyon ve ateşkes konularında tüm ülkelere İsrail'e baskı çağrısında bulunmuştu. Ancak Hamas'ın ateşkes kabulune rağmen operasyonlar durmuyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...