Tgrt Haber

ABD’den İsrail’in Gazze saldırılarına açık destek!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 May 2023 05:40 - Güncelleme : 11 May 2023 05:49
ABD’den İsrail’in Gazze saldırılarına açık destek!
abd,israil,gazze

Son dakika haberi: İşgalci İsrail’in Gazze’ye yağdırdığı ölüm füzelerine ABD’den destek mesajı geldi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil ölümü görmemezlikten gelen ABD saldırıların terörist gruplar tarafından başlatıldığı vurgusunu yaparken İsrail’in kendisini korumaya hakkı olduğunu ifade edildi. 

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürüyor. İşgalci İsrail’in savaş uçaklarının ölüm füzeleriyle sivilleri de hedef alan saldırılarına ABD’den destek mesajı geldi. Aralarında çocuk ve çok sayıda sivillerin de olduğu ölümleri görmemezlikten gelen ABD, Filistin’i suçladı ve terörist diye nitelendirdikleri grupların ilk olarak İsrail’e saldırdığını iddia etti.

SAVUNMA BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli mevkidaşı ile görüştüğünü ifade ett, Yapılan yazılı açıklamada İsrail’in savunma hakkına destek verdiği vurgulanırken “Bakan Austin, kalıcı bir sükunete yönelik gerilimin azaltılması çağrısında bulundu. İki lider, önümüzdeki günlerde ve haftalarda yakın koordinasyon içinde olma konusunda anlaştılar.” ifadelerine yer verildi.

BEYAZ SARAY: KAYIPLARIN ÖNLENMESİ GEREKİYOR

Diğer taraftan Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Sullivan’ın da İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ile Gazze'deki devam eden saldırıları görüştüğü ifade edildi. Açıklamada, “Sullivan, yönetimin İsrail'in güvenliğine olan demir gibi desteğini ve halkını ayrım gözetilmeden yapılan roket saldırılarından koruma hakkını yeniden teyit etti. Sullivan ayrıca ateşkesi sağlamak için devam eden bölgesel çabaların da önemini belirtti, gerilimi azaltma ve daha fazla kayıpların önlenmesi konusuna vurgu yaptı.” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...