Tgrt Haber

ABD'den İran'a yakın gruplara hava saldırısı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Kasım 2023 09:27 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 09:54

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına desteğini sürdüren ABD, Suriye'de İran'a yakın gruplara hava saldırıları düzenledi. Hava saldırılarının İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) ve ona yakın grupların kullandığı Suriye'nin Ebu Kemal ve Mayadin kentleri civarındaki tesislere yapıldığı kaydedildi.

İsrail-Hamas çatışmasıyla tansiyonun yükseldiği Orta Doğu’da Suriye’de iç karışıklık kaldığı yerden devam ediyor. ABD​ Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye​'de İran​'a yakın gruplara hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

ABD'den İran'a yakın gruplara hava saldırısı

CENTCOM​, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla, hava saldırılarının İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) ve ona yakın grupların kullandığı Suriye'nin Ebu Kemal ve Mayadin kentleri civarındaki tesislere yapıldığını kaydetti. Açıklamada, "ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecektir." ifadesi yer aldı.

TESİSLERE HAVA SALDIRISI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye'de ABD personeline yönelik devam eden saldırılara karşı Suriye'nin doğusunda IRGC'ye ve ona yakın gruplarca kullanılan tesislere hava saldırıları düzenlendiğini teyit etti.

Açıklamada, vurulan hedeflerden birinin eğitim tesisi, diğerinin de sığınak olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...