Tgrt Haber

ABD'den Rusya için 'en tehlikeli' silah!

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, TürkRus
07 Kasım 2022 16:13 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 16:25
ABD'den Rusya için 'en tehlikeli' silah!
Rusya,Ukrayna,ABD

Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya’ya karşı ABD’den tansiyonu yükseltecek hamle geldi. Savaşta Ukrayna’ya destek veren ABD yeni silah yardımı yapıyor. Uzmanlar, yeni pekette Rusya için en fazla tehlike oluşturabilecek silahlara değindi.

Rusya’nın saldırılarına karşı direniş gösteren Ukrayna, ABD’den yeni silah yardımı alıyor. Rus medyası, ABD’nin Ukrayna için kabul ettiği 400 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketinin ayrıntılarını inceledi. 

RUSYA İÇİN FAZLA TEHLİKE

Moskovskiy Komsomolets gazetesinin görüştüğü askeri uzman Aleksey Leonkov, yeni pekette Rusya için en fazla tehlike oluşturabilecek silahlara dikkat çekti. Arsenal Oteçestva dergisi Genel Yayın Yönetmeni Leonkov, ABD’nin Ukrayna’ya 45 adet T-72 tankı göndermeye hazırlandığını belirtti.

ZIRHLI NEHİR TEKNELERİ...

Yeni paket kapsamında Ukrayna’ya 250 adet M1117 zırhlı araç sevk edileceğini söyleyen uzman, Kiev yönetiminin eline geçecek en tehlikeli mühimmatlar olarak ise binlerce Phoenix Ghost drone’u ile 40 adet zırhlı nehir teknelerini gösterdi.

Rus medyası, Ukrayna’nın zırhlı nehir teknelerini Zaporoje Nükleer Santrali’ne yönelilk saldırılarda düzenli olarak kullandığına dikkat çekti.

Kaynak: TGRT Haber, TürkRus
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...