Tgrt Haber

Kiev-Moskova hattında gerginlik hat safhada! ABD’den Rusya’ya baskı yapma sözü

31 Ocak 2022 00:05
Kiev-Moskova hattında gerginlik hat safhada! ABD’den Rusya’ya baskı yapma sözü
ABD,rusya,,ukrayna,,moskova,,kiev,

Moskova-Kiev hattında gerginlik sürerken ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya’ya baskı yapma sözü verdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliği tüm dünya dört gözle takip ederken gerilimi tırmandıracak açıklamalar peş peşe geliyor. Rusya’nın Ukrayna sınırını 100 binden fazla asker konuşlandırmasından ardından savaş söylemleri daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı. 

UKRAYNA’DAN RUSYA HAMLESİ

Avrupa ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanırken Ukrayna da Rusya’nın hamlesine karşılık vererek sınıra asker sevkiyatı yaptı. 

ABD’DEN ASKER ÇIKARMA KARARI

Kiev-Moskova hattında gerginlik yükselirken diplomatik kanalların tıkanmaması için büyük çaba harcanıyor. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ABD askerlerini Doğu Avrupa’daki ülkelere göndereceğini duyurdu. Yaşanan bu gelişme sonrası ABD, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizi görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni 31 Ocak Pazartesi toplantıya çağırdı.

RUSYA’YA BASKI SÖZÜ

Toplantı öncesinde ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, “Ruslara kendilerini açıklama çağrısında birleştik. Onları dinlemeye hazırlıklı olarak toplantıya gireceğiz ancak propagandalarıyla dikkatimizi dağıtmayacağız. Endişelerimizi, Ukrayna'nın endişelerini ve Rusya'nın endişelerini diplomatik masada ele almaya hazır olduğumuzu açıkça belirttik. Bu, savaş alanında yapılamaz” ifadelerini kullandı.

AB: UKRAYNA'NIN GÜVENLİĞİ BİZİM GÜVENLİĞİMİZ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Ukrayna krizi hakkında makale kaleme aldı. Borrell makalesinde, “Ukrayna bizim komşumuz ve ortağımız. Onun güvenliği bizim de güvenliğimizdir” ifadelerini kullanarak, Rusya ile sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için diplomasiye öncelik verdiklerini ancak Rusya'dan da buna uygun karşılık beklediklerini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...