Tgrt Haber

ABD'den Rusya'ya 'Navalni' yaptırımları: 500'den fazla engel kondu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Şubat 2024 16:40 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 16:52
ABD'den Rusya'ya 'Navalni' yaptırımları: 500'den fazla engel kondu
rusya,abd,yaptırım

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin hapishanede ölü bulunmasının ardından ABD ve Batılı devletler Rus lider Vladimir Putin'i suçladı. ABD, Navalni'nin ölümünün ardından Rusya'ya 500'den fazla yaptırım açıkladı. 

Rusya adım adım seçimlere giderken lider Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden muhalif Aleksey Navalni, tutulduğu hapishanede ölü bulundu. Hapishane sürecinde de kayıplara karışan ve hayatından şüphe edilen Navalni'nin ölü olarak bulunmasının ardından hem ailesi hem de Batılı devletler ile ABD, Rus lider Vladimir Putin'i işaret ederek ölümünden sorumlu olabileceğini iddia ettiler. 

ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR

ABD, Navalni'nin ölümünün ardından Rusya hamlesini yaptı ve 500'den fazla yeni yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırımların, Rusya'nın finans ve savunma sektörünün yanı sıra "Navalni'nin hapsedilmesiyle bağlantılı" kişileri kapsayacağını vurgulayan Biden, "(Yaptırımlar) Putin'in yurt dışındaki saldırganlığı ve yurt içindeki baskısı için daha da ağır bir bedel ödemesini sağlayacak." ifadesini kullandı.

Biden, yaptırımların yanı sıra Rusya'ya dolaylı olarak destek sağladıkları gerekçesiyle yaklaşık 100 kuruluşa yeni ihracat kısıtlamaları getirildiğini kaydetti.

KREMLİN SUÇLAMALARI REDDETTİ

Öte yandan Navalni'nin ailesinin ve Batılı devletlerin Rus lider Vladimir Putin'i suçlaması Moskova'da seslerin yükselmesine neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Batılı ülkelerin Rus yönetimine karşı 'kaba' açıklamalarda bulunduğunu, bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Navalni'nin ardından Putin yeni bir muhalif ismi radarına aldı - 2. Resim

Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Peskov, "Navalni’nin cesedinin ailesine ne zaman teslim edileceği" sorusuna "Bu konuyla ilgilenmiyoruz. Bu, Devlet Başkanlığı idaresinin işlevi değil." cevabını verdi.

Sürecin devam ettiğini söyleyen Peskov, ''Bununla ilgili gerekli tüm işlemler yapılıyor. Yapılan soruşturmanın sonuçları kamuya henüz açıklanmadı, bu nedenle şimdilik bilinmiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...