Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden Zelenkiy ile görüştü! Milyonlarca dolarlık ek destek

14 Nisan 2022 09:05 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 09:21
ABD Başkanı Joe Biden Zelenkiy ile görüştü! Milyonlarca dolarlık ek destek

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek silah ve savunma desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Biden, şimdiye kadar verilen destekle Ukrayna'nın Rusya'da yıkıcı bir etki oluşturduğunu belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 50. gününde de devam ederken ABD, Ukrayna'ya desteğini artırmaya karar verdi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğünü belirterek açıklamalarda bulundu. Başkan Biden, Ukrayna'ya ek silah ve mühimmat desteği verileceğini açıkladı:

''Yönetimimin Ukrayna'ya ek 800 milyon dolarlık silah, mühimmat ve diğer güvenlik yardımına izin verdiğini paylaştım. Ukrayna ordusu, sağladığımız silahları yıkıcı bir etki için kullandı. Rusya, Donbass bölgesindeki saldırılarını artırmaya hazırlanırken, ABD Ukrayna'ya kendisini savunması için yardım yapmaya devam edecek.''

TOP SİSTEMLERİ, TOPLAR, ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICILAR, HELİKOPTER...

Yeni yardım paketinde Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna başlatması beklenen saldırılara Ukrayna'nın yanıt vermesini sağlayacak silahların yer aldığını aktaran Biden, yardım paketinin içinde top sistemleri, toplar ve zırhlı personel taşıyıcılar ile askeri helikopterler olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden Zelenkiy ile görüştü! Milyonlarca dolarlık ek destek

''ZELENSKİY'E GÜVENCE VERDİM''

ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla Ukrayna’ya silah transferini kolaylaştırmaya devam ettiğinin altını çizen Biden, “ABD’nin müttefikleri ve ortaklarıyla Ukrayna'ya sağladığı istikrarlı silah tedariki, Rus işgaline karşı mücadelesini sürdürmede kritik önem taşıyor. Putin'in Ukrayna'yı ele geçirme ve kontrol etme amacına ulaşamamasına yardımcı oldu. Şimdi dinlenemeyiz. Başkan Zelenskiy'e güvence verdiğim gibi, ABD halkı özgürlük mücadelesinde cesur Ukrayna halkının yanında olmaya devam edecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...