Tgrt Haber

ABD'den Ukrayna'ya sürpriz eleştiri: Tasvip etmiyoruz

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
27 Temmuz 2023 10:36 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 11:12
ABD'den Ukrayna'ya sürpriz eleştiri: Tasvip etmiyoruz
Ukrayna,ABD,Rusya

Beyaz Saray Sözcüsü Jean Pierre, Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği saldırıları ABD'nin desteklemediklerini ve tasvip etmediklerini söyledi.

Ukrayna'nın, insansız hava araçları (İHA) ve sabotajcı birlikler vasıtasıyla Rusya topraklarına düzenlediği saldırılara ABD'den kınama geldi. Hafta başında Ukrayna'ya ait 2 İHA'nın Moskova'da sivil binalara isabet edip zarar vermeleri üzerine Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rusya toprakları saldırmasının ABD tarafından tasvip edillmediği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre dün akşam düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'nın Rusya saldırını desteklemediklerini belirtti. Buna karşın sorumluluğu Rusya'ya yükleyen Pierre, "Bu Rusya'nın başlattığı bir savaş. Yani onların savaşı. Onlar, sivillere barbarca saldıracaklarına Ukrayna'daki güçlerini geri çekip savaşa son verebilirler" ifadelerini kullandı.

HUNTER BIDEN SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ

Öte yandan Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın vergi ödememek ve uyuşturucu kullandığı dönemde yasa dışı silah edinmek suçlamalarıyla mahkemeye çıkmasına ilişkin soruları geçiştirdi. Delaware'de yargıç karşısında çıkan Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın "sıradan bir vatandaş" olduğunu söyledi.  Hunter Biden'a yöneltilen suçlamalarla ilgili davanın da "şahsi bir meselesi" olduğun altını çizen Jean-Pierre, Başkan Biden ve eşinin "hayatını yeniden inşa ederken" oğullarına olan desteğini yinelediğini belirtti.

Sözcü Pierre konuya ilişkin diğer sorular ise gazetecileri Adalet Bakanlığına yönlendirerek ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...