Tgrt Haber

AB’den ABD’ye İsrail eleştirisi: Daha az silah sağlamalısınız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 00:02 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 00:08
AB’den ABD’ye İsrail eleştirisi: Daha az silah sağlamalısınız
ABD,İsrail,Hamas,Savaş,Filistin,Gazze,AB

AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD'nin İsrail'e silah tedarikini eleştirdi. Borrell, "Eğer çok sayıda insanın ölümüne inanıyorsanız, belki de bu kadar çok can kaybını engellemek için daha az silah tedarik etmelisiniz" dedi.

AB ülkelerinin kalkınma bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini de toplantıya katıldı. Toplantıda; Orta Doğu'daki son gelişmeler, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve İsrail'in UNRWA'ya yapılan yardımları kesme talebi masaya yatırıldı.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Konseyi Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Belçika Kalkınma Bakanı Caroline Gennez ve UNRWA Genel Komiseri Lazzarini toplantının ardından kameraların karşısına geçerek ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Borrell, İsrail'in Filistinlilere karşı orantısız güç kullandığını ve bu duruma son vermek için silah sağlayanların bu faaliyetlerden vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta İsrail'in Hamas'a verdiği tepkinin aşırı olduğunu ve Gazze'de sivillerin ölümüyle ilgili endişelerini dile getirdiğini hatırlattı.

AB’den ABD’ye İsrail eleştirisi: Daha az silah sağlamalısınız - 1. Resim

"İSRAİL'E SİLAH TEDARİKİ AZALTILMALI"

Borrell, ABD'nin dış politikasından sorumlu olmadığını ancak dünya liderlerinin ve dışişleri bakanlarının "Çok fazla insan öldürülüyor" dediğini belirtti. Bu noktada, silah temininin azaltılması gerektiğini vurguladı.

NETAHYAHU'YA DA YÜKLENDİ: KİMSEYİ DİNLEMİYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’yu da eleştiren Borrell, sivilleri korumak için daha fazlasını yapması yönünde gelen çağrıları dinlemediğini belirterek, "Herkes Tel Aviv'e gidip 'Lütfen bunu yapmayın, sivilleri koruyun, bu kadar çok insanı öldürmeyin' diye yalvarıyor. Netanyahu kimseyi dinlemiyor" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...