Tgrt Haber

Son dakika... ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi 31 Ağustos'ta sona erecek

08 Temmuz 2021 21:24
Son dakika... ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi 31 Ağustos'ta sona erecek
ABD Başkanı Joe Biden,Afganistan

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Afganistan'daki askeri görevinin 31 Ağustos'ta sona ereceğini duyurdu.

Son dakika: Amerikan askerlerinin Afganistan’dan çekilme süreci Nisan ayında başladı. Çekilmenin 11 Eylül’de tamamlanacağını planlanırken ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada çekilmenin 31 Ağustos’ta tamamlanacağını belirtti. Joe Biden’ın kararının ardından ABD, 984 adet C-17 yükü kadar malzemeyi Afganistan'dan çıkardı ve Savunma Lojistik Ajansına imha edilmek üzere 17 bin 74 parça ekipman teslim etti. ABD'nin Afgan halkına verdiği desteğin devam edeceğini söyleyen Biden yaptığı açıklamada ayrıca, Afganistan’da ABD ordusunda yardım eden tercümanlara seslenerek, “ABD'de sizin için bir ev var” ifadelerini kullandı

YÜZDE 90’DAN FAZLASI TAMAMLANDI

ABD'nin Afganistan'daki 7 askeri tesisi, Afgan ulusal ordusuna teslim ettiği vurgulanan açıklamada, "Merkez Kuvvetler Komutanlığı, çekilmenin yüzde 90'ından fazlasının tamamlandığını tahmin ediyor." bilgisi paylaşıldı. Komutanlık, çekilen asker sayısını henüz resmi olarak açıklamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...