Tgrt Haber

ABD'nin Gazze'deki asıl amacını Biden'ın enerji danışmanı itiraf etti!

19 Aralık 2023 09:20 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 09:46
abd,gazze,doğalgaz

İsrail'e sınırsız destek veren ABD'nin Gazze'deki asıl amacını Biden'ın enerji danışmanı itiraf etti. Biden'ın enerji güvenliği danışmanı Amos Hochstein, Gazze açıklarındaki doğal gaz sahasını ABD’nin işletmek istediğini açıkladı.

Amerika başından bu yana İsrail'e verdiği destekle Gazze'deki çatışmalarda kilit rol oynuyor. ABD'nin Gazze'deki asıl amacını Biden'ın enerji danışmanı itiraf etti.

ABD İŞLETMEK İSTİYOR

Danışman Amos Hochstein, Eymis Hohşitayn Gazze Şeridi'nin 20 mil açığında kullanılmayan ve tahminen trilyon feet küp büyüklüğünde olan doğal gaz sahasını ABD’nin işletmek istediğini açıkladı. Biden'ın enerji danışmanı Hochstein, "Bu korkunç savaş biter bitmez, bu sahaları geliştirmeye istekli şirketler var" dedi.

DENİZ GAZ SAHALARINA GÖZ DİKİLDİ

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, Bahreyn'de bulunan Hochstein, savaş sonrası Gazze planlarının bir parçası olarak Filistinliler adına açık deniz gaz sahalarını geliştirme fırsatını görüşmüştü.

İsrail, haziran ayında Gazze açıklarında bir gaz sahasının geliştirilmesine ön onay vermiş ancak bunun için Filistin yönetimi ve Mısır ile güvenlik koordinasyonu gerektiğini kaydetmişti.

ABD, Gazze'deki doğal gaza göz dikti.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 25 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun, Refah'ın yanı sıra Nuseyrat Mülteci Kampı, Han Yunus ve Deyr Belah bölgelerini de bombaladığı bildirildi. İsrail'in Deyr Belah'te gece devam eden saldırılarında Filistin Kızılay'ı yaralanan sivilleri kurtarmak için büyük çaba harcadı.

SİVİLLER ZOR DURUMDA

Filistinliler, bir poşet un bulabilmek için bile pek çok zorluğa maruz kalıyor. Gazze Şeridi'nin ortak kesiminde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampında yerlerinden edilmiş yüzlerce Filistinli, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tedarik merkezi önünde bir poşet un alabilmek için uzun kuyruklarda sıra bekliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...