Tgrt Haber

ABD'nin uğruna alay konusu olduğu düşen F-35 uçağı bulundu

19 Eylül 2023 09:00 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 09:14
ABD'nin uğruna alay konusu olduğu düşen F-35 uçağı bulundu
abd,uçak

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde kayıplara karışan F-35 savaş uçağının enkazı bulundu. Pilot uçak düşmeden paraşütle atlarken yetkililer, uçağın bulunması için halktan yardım isteyince alay konusu haline gelmişti.

ABD'de pilotun sağ kurtulmasının ardından düşen F-35 uçağı için başlatılan arama çalışmaları sonuç verdi. F-35 savaş uçağının enkazı Charleston Hava Kuvvetleri Üssü'nün kuzeydoğusundaki kırsal Williamsburg bölgesinde bulundu. 

Pilotun güvenli şekilde North Charleston kentine inmeden önce uçak otomatik uçuşa alınmış, devre dışı bırakılan aktarıcısı ve gizli teknolojisi radar takibini engellemişti. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada kaza için sadece 'aksilik' denildi. Maliyeti yaklaşık 80 milyon dolar olan F-35'in düşmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

HALKTAN YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Dün de Charleston Üssü'nün sosyal medya platformunda yapılan paylaşımda, "Kurtarma ekiplerimizin F-35'i bulmasına yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz lütfen Üs Savunma Harekat Merkezi'ni arayın" denilmişti.

ABD'nin uğruna alay konusu olduğu düşen F-35 uçağı bulundu

ALAY KONUSU OLDU

Bu çağrı ABD'de alay konusu olmuş, bazı Kongre üyeleri orduyu eleştirmişti. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinden Nancy Mace, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Bir takip cihazı nasıl olmaz? Halka neyi soruyoruz, bir jeti bulup teslim etmelerini mi?" demişti.

Son gelişmeler sonrası ABD Deniz Piyadeleri bu hafta ülke içindeki ve dışındaki tüm hava operasyonlarına iki gün ara verildiğini duyurdu. Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, dün ve bugün geçerli kararla, tüm askeri birimlerin havacılık güvenliği konusundaki en iyi uygulamaları tartışacakları belirtildi.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...