Tgrt Haber

AB'nin Filistin'e yardımı durdurmasına İspanya'dan tepki: Avrupa'nın ilkelerine ihanettir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Ekim 2023 23:32 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 23:47
AB'nin Filistin'e yardımı durdurmasına İspanya'dan tepki: Avrupa'nın ilkelerine ihanettir
İsrail,Filistin,AB,İspanya,Gazze,Savaş,Hamas

İspanya, AB'nin Filistinlilere yönelik yardımları durdurmasına tepki gösterdi. İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, kararı Avrupa'nın ilkelerine ihanet olarak değerlendirdi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 3 gün önce sabah saatlerinde İsrail'e Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail saldırılara Demir Kılıç operasyonuyla cevap verdi. Bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken İsrail, Gazze'de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı bombardıman yağmuruna tutuyor.

Savaşın başlamasının ardından AB Komisyonu, Filistinlilere yönelik toplam 691 milyon avroluk tüm kalkınma yardımlarını gözden geçirme, tüm ödemeleri dondurma kararı aldıklarını açıkladı.

AB'nin bu kararına tepkiler gecikmedi. Lüksemburg ve İrlanda, "AB üyelerine danışılmadan alınan karardan" memnuniyetsizliklerini ifade etmişti. Bir tepki de İspanya'dan geldi.

"AB'NİN KARARI ÇOK ÇİRKİN"

İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz,  X'te yaptığı paylaşımda, AB Komisyonu'nun, kalkınma yardımlarında ödemeleri dondurma ve bu tür projeleri gözden geçirme kararına tepki gösterdi.

Söz konusu kararı, "çok çirkin" olarak nitelendiren Diaz, bunun, "Avrupa'nın kendi kurucu ilkelerine gerçek bir ihanet olduğunu" ifade etti.

"CEZA YERİNE BARIŞ İÇİN ÖNCÜLÜK ETMELİ"

Yolanda Diaz, Komisyona kararı düzeltme çağrısında bulunurken, "Avrupa, bütün bir halkı cezalandırmak yerine barış için uluslararası eyleme öncülük etmeli" görüşünü paylaştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...