Tgrt Haber

Afgan sinemacı Sahraa Karimi'den Türkiye'ye teşekkür

17 Ağustos 2021 14:23
Afgan sinemacı Sahraa Karimi'den Türkiye'ye teşekkür
afganistan,kabil,sahraa karimi,türkiye

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girdiği sırada ünlü Afgan sinemacı Sahraa Karimi çektiği videoyla dünya çapında ses getirmişti. Yaşadığı korkuyu “Bizi öldürmeye geliyorlar" diyerek anlatan Karimi, Afganistan dışına çıktığını belirtirken kendisine yardımcı olan Türkiye, Slovakya ve Ukrayna’ya teşekkür etti.

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girdiği sırada ünlü Afgan yönetmen Sahraa Karimi sosyal medya hesabından “Bizi öldürmeye geliyorlar” diyerek kentte yaşananlarla ilgili paylaştığı videosunda sokaklardaki korku ve dehşet verici durumu tüm dünyayla paylaşmıştı.

35 yaşındaki genç yönetmen Slovakya ve Çekya’daki eğiminin ardından 2012 yılında ülkesi Afganistan’a döndü. Taliban’ın girdiği Kabil sokaklarındaki olağanüstü havayı Instagram hesabından paylaştığı videoyla tüm dünyaya yansıtan Karimi’nin "Taliban şehre girdi ve biz kaçıyoruz. Herkes korkuyor" dediği duyuluyordu.

"BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYORLAR"

Twitter hesabından Taliban’ın Afganistan’ı kuşattığını ve para çekmek için bankaya gitmek istediğini ancak Taliban’ın her yeri kapatıp tahliye ettiğini belirten Karimi şunları aktarmıştı: Bunun yaşandığına hâlâ inanamıyorum, bunu kimi yaptı. Lütfen bizim için dua edin. Tekrar çağrı yapıyorum: Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın. Bizi öldürmeye geliyorlar.

Afgan sinemacı Sahraa Karimi'den Türkiye'ye teşekkür

Sahra Karimi’nin sosyal medyada yaptığı çağrılar tüm dünyada ses getirip yankılandıktan sonra elçilikler devreye girdi. Ünlü yönetmen Karimi’yi uluslararası kuruluşlar Kabil’den çıkarmayı başardı. Kendisiyle birlikte 11 kişinin daha Kabil’den kaçmasına yardımcı olmak için devreye giren Türkiye ve Türk Büyükelçiliği'ne, Ukrayna Devleti ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na ve Slovakya'ya teşekkür eden Karimi, Twitter'dan "Sağ ve güvendeyim" paylaşımı yaptı. Karimi ayrıca 

ÜNLÜ OYUNCU ANGELINA JOLIE'DEN DESTEK

Sahraa Karimi, "Bu bir insanlık krizi ancak dünya tamamen sessiz" ve "Sizin sesinize ihtiyacımız var" çağrısı yaparak tüm sinemaseverleri ve uluslararası sinema dünyasını Afganistan’daki durumla ilgilenmeye çağıran bir mektup da yayınlamıştı.

 

Dünyaca ünlü Oscar’lı oyuncu Angelina Jolie, Karimi'ye bir destek yazısı yazmıştı.

Sahraa Karimi'nin Afgan Film'in başına atanmasından sonra Independent'in haberine göre Angelina Jolie yaptığı açıklamada Karimi’yi tarihi atamasından dolayı tebrik ederek “Umarım bu, Afgan kültürünün ve Afgan hikayelerinin dünyayla paylaşılmasında yeni bir sayfanın başlangıcı olur." demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...