Tgrt Haber

Rus basını: Afganistan’ı 12’ler konseyi yönetecek

25 Ağustos 2021 12:28
Rus basını: Afganistan’ı 12’ler konseyi yönetecek
afganistan,rusya,kabil,taliban

Afganistan’da kontrolü sağlayan Taliban’ın ülke yönetimini 12 eş başkanlı konseye devretme hazırlıkları yaptığı iddia edildi. Rus basınına göre Afganistan’ı 12’ler konseyi yönetecek.

Afganistan’da kontrolü sağlayan Taliban’ın olumsuz imajını düzeltmek ve uluslararası tanınma sağlayabilmek için ülke yönetimini 12 eş başkanlı konseye devretme hazırlıkları yaptığı iddia edildi.

Kabil’deki Rus diplomatik çevrelere dayanılarak verilen haberlerde konseyin 7 üyesinin belli olduğu öne sürüldü

İddiaya göre Taliban’ın Siyasi Ofis Şefi Abdulgani Birader, Taliban’ın kurucusu Molla Muhammed’in oğlu Molla Yakup ve Hakkani lideri Rahman Hakkani’nin ismi geçiyor. Ayrıca Konsey için Batı’nın yakından tanıdığı dört kişinin de adı geçiyor. Bunlardan biri de eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai olduğu öne sürüldü.

Batılı kaynaklara göre eski Guantanamo mahkumu molla Abdul Kayyum Zakir'i Savunma Bakanı Vekili olarak atadı. Maliye Bakanı Gül Ağa, İçişleri Bakanı Vekili Sadr İbrahim olacak. İstihbarat Şefi Necibullah olurken, Kabil Valisi Molla Şirin, başkentin Belediye Başkanı ise Hamdullah Nomani olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...