Tgrt Haber

Alman gazetesi Bild'den çarpıcı iddia: Putin ateşkes isteyecek Ukrayna reddedecek

07 Haziran 2022 09:24 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:11
Alman gazetesi Bild'den çarpıcı iddia: Putin ateşkes isteyecek Ukrayna reddedecek
savaş,putin,rusya,ukrayna,dünya

Alman gazetesi Bild, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Amerikalı tarihçi Phillips O’Brien’ın görüşlerine dayandırılan haberde Rusya’nın yakında ateşkes isteyeceği ancak Ukrayna’nın Moskova’nın teklifini reddedeceği belirtildi.

Almanya basınından Bild gazetesinde “Askerî tarihçiler emin: Rusya lideri Vladimir Putin yakında ateşkes teklif edecek” iddiasında bulundu

Amerikalı tarihçi Phillips O’Brien’ın görüşlerine dayanılarak yapılan haberde “Rus birlikleri, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırı başlattı ve Putin ülkeyi yıldırım savaşıyla ele geçirmeyi hedefliyordu. 100 bin kişilik Rus ordusu, Ukrayna’ya aynı anda üç koldan saldırdı. Fakat plan işe yaramadı” denildi.

Nisan ayı başlarında, Ruslar saldırılarını Ukrayna’nın doğusuna kaydırırken, birliklerin burada yavaş hareket ettiğini yazan gazete “Rus güçleri çok sayıda savaş malzemesi kaybı yaşadı. Hızlı ilerleme fırsatına sahip değiller. Ruslar, savunma hatlarında delik açmayı başarsalar bile, bundan yeterli zemini kazanamayacak’ ifadeleri kullanıldı.

DONBASS ALININCA SAVAŞ BİTECEK

Tarihçi O’Brien’ın tezi “Moskova, Donbass’tan mümkün olduğu kadar fazlasını almak ve ardından bir zafer ilan etmek istiyor. Donbass’ı alıp, ateşkes teklif edecekler. Savaşı bitirmeye ve bazı müeyyidelerden kurtulmaya çalışacaklar” dedi.

UKRAYNA ATEŞKESİ KABUL ETMEYECEK

Rusya’nın ateşkes teklifine Ukrayna’nın ne cevap vereceği konusunda ise O’Brein, “Kiev ihtiyaç duyduğu desteğe sahip olduğunu hissettiği sürece, Rusya’nın ateşkesini kabul etmeleri pek ihtimal dâhilinde değil. Ülkelerinin yüzde 20’sini kaybederler.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...