Tgrt Haber

Almanya altın tabancalı katili arıyor! "Türkiye'ye kaçmış olabilir" iddiası

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2024 16:45 - Güncelleme : 01 May 2024 16:46
Almanya altın tabancalı katili arıyor! "Türkiye'ye kaçmış olabilir" iddiası

Almanya'da 5 ay önce işlenen bir cinayet ülke gündemine oturdu. Altın kaplama bir silahla işlenen cinayetin faili olduğu düşünülen Ferhat K. her yerde aranırken,  zanlının Türkiye'ye kaçmış olma ihtimali değerlendiriliyor

Almanya'nın Kaltenkirchen kentine bağlı Holstentherme yakınlarında geçtiğimiz yıl kasım ayında bir cesedin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma ülke gündemine oturdu.

Cesedin Reols Hysnel isimli bir Gürcistan vatandaşı olduğu ortaya çıkarken, olayın faili olduğu düşünülen Ferhat K. için Alman polisi, uluslararası çapta arama başlattı. Almanya hükümetinin çabalarıyla İnterpol de devreye sokuldu.

İLK VUKUATI DEĞİL

Almanya'daki gazeteler ve haber sitelerinde büyük geniş yer verilen haberlerde cinayetin uyuşturucu mafyası ile bağlantılı olduğu iddiası öne çıktı. Bild gazetesi 30 yaşındaki Ferhat K'nın daha önce de Armin B isimli, Bosna Hersek Genç Milli Futbol Takımı oyuncusunu vurduğu bilgisini verdi.

Almanya altın tabancalı katili arıyor!

ALTIN KAPLAMA SİLAHLA VURMUŞ

Oe24, 2016 yılında gerçekleşen bu olay sonrası Ferhat K.'nin cinayete teşebbüs, ağır yaralama ve yasa dışı silah bulundurmak suçlarından dolayı 5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldığı ancak  karar çıkmadan hemen önce Türkiye'ye kaçtığını iddia etti.

Eylemlerini altın kaplamalı bir silahla gerçekleştirdiği için Alman medyasının 'altın tabancalı katil' adını verdiği Ferhat K için başlatılan insan avı sürüyor. Bild gazetesine göre Alman müfettişler şüphelinin Türkiye'de olduğundan şüpheleniyorlar.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...