Tgrt Haber

Alman profesör başörtülü öğrenciyi sınavdan attı

05 Mart 2022 15:20 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:19
Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden skandal başörtüsü uygulaması.

Almanya'daki Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde çalışan bir profesörün, Müslüman bir öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle çevrim içi yapılan sınavdan çıkardığı ortaya çıktı.

Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden skandal başörtüsü uygulaması.

Almanya'nın saygın eğitim kurumlarından Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan Müslüman öğrenci, yaşadığı olayı sosyal medya hesabı üzerinden anlattı. Üniversitenin Makine Mühendisliği bölümünde eğitim gören ve sosyal medyada 'Kübra' kullanıcı adını kullanan öğrenci, 27 Ocak'ta yapılan bir sınavda, akademisyenin kendisinden başörtüsünü çıkarmasını istediğini söyledi. 

Sosyal medya paylaşımına göre, öğrenci, başörtüsünü dini nedenlerden dolayı taktığını öğretmene söylemesine karşın profesör, başörtüsünü çıkarması için ısrar etti. Daha sonra ise öğretmen, eğer başörtüsünü çıkarmazsa sınavdan düşük puan alacağını söyledi. 

AYNI ÜNİVERSİTEDE İKİNCİ OLAY

Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde benzer bir olayın daha yaşandığı ortaya çıktı. 'Kübra' isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımının ardından aynı üniversitede okuyan bir Müslüman öğrenci de benzer bir olay yaşadığını söyledi. 

Olaydan bir ay sonra üniversite yönetimi, her iki öğrenciden de özür diledi. Bunun yanı sıra, söz konusu uygulamanın 'dolandırıcılığa karşı önlem almak' ve 'kulaklıkla kopya çekme' ihtimaline karşı yapılmak istendiği açıklandı. 

Okul yönetiminin açıklamasında ayrıca, öğrenciler okula davet edildi. Olayın halen incelendiği ve sonucun ilerleyen günlerde duyurulacağı açıklandı. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...