Tgrt Haber

Almanya'da casus alarmı: Aşırı sağcı AfD partisinin vekilinin ofisine polis baskını!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
07 May 2024 13:16 - Güncelleme : 07 May 2024 13:23
Almanya'da casus alarmı: Aşırı sağcı AfD partisinin vekilinin ofisine polis baskını!

Almanya için Alternatif (AfD) partisinin milletvekili Maximilian Krah'ın ofisine baskın düzenlendi, arama yapıldı.

Yabancı karşıtlığıyla bilinen, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin adı bir kez daha casusluğa karıştı. AfD'li milletvekilinin Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'ndaki ofisine polis baskın yaptı. 

Almanya Federal Başsavcılığından yapılan açıklamada, AP Milletvekili olup seçimlerde AfD'den tekrar milletvekili adayı olan Krah'ın ofisinin, yanında çalışan Jian G'nin Çin adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklanmasıyla bağlantılı olarak arandığı belirtildi.

Almanya'da casus alarmı: Aşırı sağcı AfD partisinin vekilinin ofisine polis baskını! - 1. Resim

''CASUSLUK DAVASINDA ŞÜPHELİ DEĞİL, TANIK''

AP'nin bilgisi dahilinde ofisi aranan Krah'ın adının, federal savcının casusluk davasında şüpheli değil, tanık olarak geçtiği ifade edildi.

AfD'li siyasetçi Krah daha önce basına yaptığı açıklamada, çalışanının iddia edilen casusluk faaliyetleri hakkında bilgisinin olmadığını iddia etmişti.

Öte yandan AP Milletvekili Krah'ın yanında 2019'dan bu yana çalışan Jian G, Çin gizli servisi için casusluk faaliyetinde bulunmakla suçlanmış ve 2 hafta önce tutuklanmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...