Tgrt Haber

Almanya'da savaş hazırlığı planı! "Zaman yok" diyerek sivillere bel bağladılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Bild
29 Ocak 2024 09:09 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 09:10
Almanya'da savaş hazırlığı planı! "Zaman yok" diyerek sivillere bel bağladılar
Almanya,savaş

Medyaya sızan belgeye göre Alman hükümeti, Avrupa'da büyük bir savaş beklentisiyle bir acil durum raporu hazırladı. Raporda, halk için yeni sığınak inşası için zaman kalmadığı belirtildi. Buna göre vatandaşlar bodrum ve garaj gibi yerlerde kendi sığınaklarını kuracak.

Orta Doğu ve Pasifik başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yaşanan çatışmalar "3. Dünya Savaşı"nın yakında olduğu yönündeki öngörüleri güçlendiriyor. Birçok ülke de savaş teorisyenlerini haklı çıkarırcasına silahlanma yarışını sürdürürken Alman medyasında dikkat çekici bir habere yer verildi.

"GEÇİŞ ÜLKESİ" TANIMI

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Bild, Almanya Savunma Bakanlığı'ndan gelen bir taslak belgeye dayandırdığı haberinde, Avrupa'da büyük bir savaşın çıkması durumunda Almanların evlerini bomba sığınaklarına çevirmeleri beklendiği duyuruldu.

Rapora göre bakanlık, gizli "Operasyon Planı" üzerindeki çalışmaları nisan ayına kadar tamamlamaya hazırlanıyor. Almanya raporda aktif bir cephe hattına sahip bir devlet yerine, silah ve teçhizatın teslimi açısından hayati önem taşıyan bir "geçiş ülkesi" olarak tanımlanıyor. Bu nedenle askerlere önemli otoyolların, tren istasyonlarının ve limanların güvenliğinin sağlanması görevleri biçiliyor.

almanya sığınak

"ZAMAN KALMADI" NOTU

Rapora göre devlet, enerji santrallerinin korunması da dahil olmak üzere genellikle orduya ve polise verilen bazı görevlerin yerine getirilmesi için sivillere güvenmek zorunda kalacak. Almanya'da yalnızca 579 işlevsel bomba sığınağı bulunduğundan, planın vatandaşların bodrum ve garaj gibi yerlerde kendi sığınaklarını kurmasını öngördüğü bildiriliyor.

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi başkanı Ralph Tiesler, yeni barınaklar inşa etmenin zaman kısıtlaması nedeniyle "artık mümkün olmadığını" söyledi. Almanya, devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasından kaynaklanan tehditleri öne sürerek ordusunu güçlendirmenin yollarını arıyor.

Kaynak: Bild
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...