Tgrt Haber

Türkiye'deki patlama dünya basınında

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 11:03 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 13:15
Türkiye'deki patlama dünya basınında
Ankara,bombalı saldırı,patlama,saldırı,içişleri bakanlığı

Ankara'da sabahın erken saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir terör saldırısının meydana geldiğini duyurdu. Patlamanın ardından dünya basını da konuya geniş yer verdi.

Bugün (01.10.2023) Ankara'da sabah saat 9.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Silah seslerinin de yükseldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanlığı'nın önünde yer alan ticari bir aracın camlarının patladığı görülürken olay yerinde çatışma çıktı. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı yaya ve sivil araç geçişine kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1708379773032972410

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum"

DÜNYA BASININDA OLAYLA İLGİLİ NELER KONUŞULDU?

BBC, "Türkiye'de parlamento yakınında meydana gelen patlamada iki polis yaralandı" başlıklı haberinde detayları şöyle verdi; 

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki TBMM yakınında meydana gelen patlamanın iki polis memurunun yaralanmasına yol açan bir "terör saldırısı" olduğunu söyledi. Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında iki saldırganın ticari araçla gelerek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Yerlikaya, bir saldırganın bakanlık binası önünde kendisini havaya uçurduğunu, bir diğerinin ise "etkisiz hale getirildiğini" söyledi. Patlama parlamentonun yeniden toplanmasına saatler kala meydana geldi. Medya daha önce parlamento yakınlarında bir patlama duyulduğunu bildirmişti. Bölgede silah sesleri duyulduğu, sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği bildirildi.

CNN International, "Ankara'da teröristlerin hükümet binası yakınında bombalı saldırı düzenlediği açıklandı" başlıklı haberinde detaylar ise şöyleydi;

Yetkililer, Pazar günü Ankara'da iki teröristin İçişleri Bakanlığı binası önünde bombalı saldırı düzenlediğini ve iki polis memurunun yaralandığını söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha önce Twitter olarak bilinen X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırganların hafif ticari bir araçla yerel saatle 09.30 sıralarında bina girişi önüne geldiğini söyledi. Yerlikaya, saldırganlardan birinin kendisini havaya uçurduğunu, diğerinin ise etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yunan Kathimerini haber sitesinin "Türkiye: Ankara'da "terör saldırısı" - Faillerden ikisi öldü" başlıklı haberinde detayları açıklarken; İçişleri bakanlığı binası önünde ve meclis yakınında bombalı saldırı olduğunu yazarak ilerleyen saatlerde yeni parlamento dönemi toplantılarına başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşma yapmasının beklendiğini kaleme aldı. Pazar sabahı Ankara'daki İçişleri Bakanlığı'nın önünde, parlamentonun yakınında gerçekleşen bombalı saldırının şu ana kadar herhangi bir örgütü tarafından üstlenilmediğini yazdı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...