Tgrt Haber

Kiev'e giden AP Başkanı Metsola'dan Ukrayna halkına 3 söz

02 Nisan 2022 10:06 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 11:37

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Metsola, görüşmede Zelenskiy'e 3 konuda söz verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 37. gününde Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Kiev'i ziyaret eden ilk AB kurumu başkanı olan Metsola, Zelenskiy ile görüşmesini sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Metsola, Zelenskiy ile fotoğrafını paylaşarak altına, ''Cesaret, güç kararlılık. Kiev'de Zelenskiy ile birlikteyim. Zafer Ukrayna'nın'' yazdı.

Kiev'e giden AP Başkanı Metsola'dan Ukrayna halkına 3 söz

AP'DEN UKRAYNA HALKINA 3 SÖZ

Roberta Metsola, gün içinde ayrıca Ukrayna Meclisini de ziyaret ederek, konuşma yaptı. Avrupa Parlamentosu'nun gazetecilerle paylaştığı konuşma metnine göre, Metsola Ukraynalılara üç konuda söz verdi.

Metsola, Rusya'ya AB yaptırımlarının devam edeceğini, AB üyeliğine adaylık başvurusu yapan Ukrayna'nın AB sürecini destekleyeceklerini ve AB ülkelerine kaçmak zorunda kalan Ukraynalılara evlerine dönecekleri güne kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi.

Ayrıca Rusya'dan enerji satın almayı kesmeleri gerektiğini vurgulayan Metsola, AB'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...