Tgrt Haber

Para hiç bu kadar para kazandırmamıştı! Dudak uçuklatan fiyata satış

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
23 Şubat 2024 12:33 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 17:44
Para hiç bu kadar para kazandırmamıştı! Dudak uçuklatan fiyata satış
ingiltere,,para

Metal dedektörle arama yapan iki kişi, hayatını değiştirecek bir keşfe İngiltere'de imza attı. Bulunan hazine açık artırmada dudak uçuklatan fiyata satıldı.

İngiltere'nin Essex bölgesindeki Braintree yakınında bir araziden resmen hazine fışkırdı. Metal dedektörleri ile bir arazide arama yapan iki kişi, İngiliz ve Norman ordularının İngiltere tahtı için savaştığı döneme ait sikkeler buldu. Üstelik tam 122 tane. 

Araziden hazine fışkırdı bulanların hayatı değişti! Paraya para demiyorlar - 1. Resim

PARA HİÇ BU KADAR PARA KAZANDIRMAMIŞTI!

Bir uzman, sikkelerin sahiplerinin savaşta ölmesi nedeniyle arazide gömülü şekilde kalakalmış olabileceğini söyledi. Hazine değerindeki paralar, açık artırmaya çıkarıldı ve geçtiğimiz çarşamba günü Londra'daki Noonans Mayfair'da 325 bin 560 sterline yani yaklaşık 13 milyon TL'ye satıldı.

Para hiç bu kadar para kazandırmamıştı! Dudak uçuklatan fiyata satış - 2. Resim

ARAZİ SAHİPLERİNE SÜRPRİZ

Açık artırmadan elde edilen gelir, paraları bulan iki kişi ve arazi sahibi arasında bölüştürüldü. Arazi sahipleri ise başına gelenler için ''Bulanlar için hayat değiştirecek miktarda para anlamına gelen sonuçlardan çok memnunuz.'' dedi.

Para hiç bu kadar para kazandırmamıştı! Dudak uçuklatan fiyata satış - 3. Resim

İLK KEŞİFLERİ DEĞİL

Öte yandan paraları bulan iki kişinin hazineye ulaşmalarının ilk olmadığı öğrenildi. Dailymail'in haberine göre, 2019 yılında 144 madeni paradan oluşan bir hazine buldular. Bunlardan 16'sı, 1996 Hazine Yasası hükümlerine göre işlendikten sonra Colchester Müzesi ve Cambridge Fitzwilliam Müzesi tarafından satın alındı.

Para hiç bu kadar para kazandırmamıştı! Dudak uçuklatan fiyata satış - 4. Resim

Müzelerin satın aldığı sikkeler arasında 11. yüzyıla ait iki Bizans sikkesi de bulunuyordu.

Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...