Tgrt Haber

Arjantin'den Brezilya'ya barış çubuğu: Yemin törenine davetli mektup

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Kasım 2023 09:15 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 09:20
Arjantin'den Brezilya'ya barış çubuğu: Yemin törenine davetli mektup
arjantin,brezilya

Arjantin'de 19 Kasım'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kazanan Javier Milei, seçim kampanyası sırasında hakkında "sert" ifadeler kullandığı Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı yemin törenine davet etti.

Arjantin'in yeni lideri Javier Milei, 10 Aralık'taki yemin töreni için Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'ya davet mektubunu Arjantin'in yeni Dışişleri Bakanı olması beklenen Diana Mondino ile yolladı. Mektupta iki ülke ilişkilerine dikkati çeken Milei, şunları kaydetti:

"Her iki ulusun da karşı karşıya olduğu pek çok zorluk mevcuttur. Özgürlük ilkelerine dayalı ekonomik, sosyal ve kültürel değişimin bizi rekabetçi ülkeler sınıfına konumlandıracağına eminim. Ülkelerimizin tarihi ve coğrafi anlamda yakın ilişkilere sahip olduğunu biliyoruz. Bu sebeple sizleri fiziksel entegrasyon, ticaret ve uluslararası varlık düzeyinde tamamlayıcılık alanlarını paylaşmaya davet ediyoruz."

Milei, mektubunda Lula da Silva ile yakın ilişkiler kurmak istediğini belirterek, "Bir dahaki sefere sizlerle buluşmayı ümit ediyorum, lütfen selamlarımı hürmetle kabul edin." ifadesini kullandı.

Öte yandan Mondino'nun Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieria ile bir araya geldiği ve Milei'nin davet mektubunu Lula da Silva'ya iletmesi için kendisine teslim ettiği bildirildi. Milei, 10 Aralık'ta Alberto Fernandez'den devralacağı devlet başkanlığı görevini 2027'ye kadar yürütecek.

MİLEİ SEÇİMLERDE FARK ATMIŞTI

Sandıkların yüzde 94'ünden fazlasının açıldığı seçimin ilk sonuçlarına göre Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei, oyların yüzde 55,82'sini alarak devlet başkanlığı yarışını kazanmıştı.

"Peronist" ittifakı adayı ve mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise oyların yüzde 44,17'sini almıştı. Arjantin'de 2027'ye kadar devlet başkanı görevini yürütecek olan Milei, 10 Aralık'ta görevi mevcut Devlet Başkanı Fernandez'den devralacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...