Tgrt Haber

Arnavutluk'ta İtalyan turistler hesabı ödemeden kaçtı hesap Başbakan Giorgia Meloni'ye kaldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
18 Ağustos 2023 16:23 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 16:46
Arnavutluk'ta İtalyan turistler hesabı ödemeden kaçtı hesap Başbakan Giorgia Meloni'ye kaldı
italya,arnavutluk,turist

Arnavutluk'ta İtalyan turistler restorandan para ödemeden kaçınca, İtalya ile Arnavutluk arasında 'turist' krizi yaşandı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, hesabı ödemeden kaçan İtalyan turistlerin hesabını ödeme talimatı verdi.

İtalyanların son zamanlarda tatil merkezlerinden biri Arnavutluk oldu, turistler yüzünden İtalya ile ara bozuldu. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin de ailesiyle beraber Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak gittiği ülkede 'turist' krizi çıktı. 

Arnavutluk'un Berat şehrinde bir grup İtalyanın bir restorandan hesabı ödemeden kaçması krizin başlangıç noktası oldu. Reuters'ın haberine göre, İtalyan Başbakan Meloni'ye kadar giden bu konu üzerine Meloni, İtalyan büyükelçisine ''Bu aptalların hesabını gidip ödeyin'' talimatı verdiğini Arnavutluk Başbakanı Edi Rama açıkladı. 

ÜLKE İÇİN 'MİLLİ GURUR MESELESİ'

Tatilde Meloni ailesine eşlik eden İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida da bu olayın ülke için bir 'milli gurur meselesi' olduğunu söyledi. Lollobrigida, ''Meloni, hesabı ödemeyi teklif etti. Birkaç düzenbaz, onurlu insanların ülkesini küçük düşüremez'' dedi.

 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serdar 18 Ağustos 2023 18:36

Meloniye bravo

Sonraki Haber Yükleniyor...