Tgrt Haber

Aşırı sağcı İsrailli Bakan dünyayı ayağa kaldırdı: Atom bombası olasılıklardan biri

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
05 Kasım 2023 11:25 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 15:35
Aşırı sağcı İsrailli Bakan dünyayı ayağa kaldırdı: Atom bombası olasılıklardan biri

Ortadoğu günlerdir adeta ateş çemberine dönmüş durumda. IDF'nin Gazze bombardımanı ve kara saldırıları sürerken İsrailli bir bakandan gelen açıklama dünyayı ayağa kaldırdı.

Aşırı sağcı Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden Miras Bakanı Amihai Eliyahu, İsrail'in Gazze​'deki savaşta seçeneklerinden birinin Gazze Şeridi'ne nükleer bomba​ atmak olduğunu söyledi. Nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya ya da çöle gitmesi gerektiğini söyledi.

Eliyahu, Radyo Kol Berama'ya verdiği röportajda Filistinlilere yönelik skandal sözlere imza attı. Bölgeye atom bombası atılıp atılmayacağı sorulduğunda Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu "bu olasılıklardan biri" dedi.

Itamar Ben Gvir'in aşırı sağ partisinden Eliyahu, savaş zamanı karar alma süreçlerinde yer alan güvenlik kabinesinin bir parçası olmadığı gibi, Gazze'ye hiçbir şekilde insani yardımın girmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Eliyahu verdiği röportajda, "Nazilere insani yardım göndermeyiz" diyerek, "Gazze'deki savaşa sivillerin karışmaması bir durum söz konusu değil, Gazze Şeridi yeryüzünde kalmamalı ve Gazze'de yerleşimleri yeniden kurmalıyız." iddia etti.

"İRLANDA YA DA ÇÖLE GİDEBİLİRLER"

Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilipbölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesini istedi. Gazze'de yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu, "İrlanda'ya da çöllere de gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri çözüm bulmalı." cevabını verdi.

Sunucunun "Gazze'ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı" sorusunu da cevaplayan Eliyahu, "Bu (Gazze'ye nükleer bomba atılması) olasılıklardan biri." ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı İsrailli Bakan dünyayı ayağa kaldırdı: Atom bombası olasılıklardan biri

NETANYAHU, KABİNE TOPLANTILARINDAN UZAKLAŞTIRDI

Başbakanlık Basın Ofisinden, söz konusu konuya dair yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu'nun, "Gazze Şeridi'ne nükleer silah atılma olasılığı bulunduğu" yönündeki ifadelerinin ardından Netanyahu tarafından kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırıldığı belirtildi.

Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden koalisyon hükümetinde yer alan Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ne nükleer silah atılmasının olasılıklardan biriolduğunu söylemişti.

GELEN TEPKİLER SONRASI GERİ ADIM ATTI

Bu açıklamalara dünyanın dört bir yanından tepki yağdı. Gelen tepkilerin ardından İsrailli bakan 'U' dönüşü yaptı. Eliyahu, açıklamalarından saatler sonra "Atom hakkındaki yorumun mecazi olduğu aklı başında olan herkes için açıktır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...