Tgrt Haber

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan yeni Filistin adımı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Şubat 2024 16:39 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 16:45
israil,hamas,mısır,filistin

İsrail-Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan yeni bir Filistin adımı geldi. 

Hamas'ın ön onay verdiği İsrail ile ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin Filistin açıklaması dikkat çekti. Mısır, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için bir takvim belirlenmesi çağrısında bulundu. Bakan Şukri, Filistin davası konusunda kapsamlı siyasi bir çerçeve gerektiğini vurguladı.

Mısır'ın, Gazze'deki Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine karşı olduğunu yineleyen Şukri, ülkesini ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de ateşkes ve insani yardımların girişi meselelerini ele aldıklarını belirtti.

İSRAİL-HAMAS ARASINDAKİ ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

İsrail-Hamas arasında yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşması için ABD, Katar, İsrail ve Mısır'ın yürüttüğü diplomasi çabaları sürüyor. Hamas'a iletilen teklifin ardından yeni bir öneri üzerinde de çalışılmaya başlandı.

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, önerinin 3 aşamalı olduğunu belirtti. İlk aşamada, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin, ikinci aşamada esir tutulan askerlerin serbest bırakılması isteniyor. Son ve üçüncü aşamada ise hayatını kaybeden esirlerin cenazeleri teslim edilecek.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan yeni Filistin adımı - 1. Resim

Geçtiğimiz günlerde ise Katar Dışişleri Bakanlığı, Hamas'ın Gazze'deki çatışmaların bir süre durması ve esir takasını içeren ateşkes anlaşmasına 'ön onay' verdiğini duyurdu.

FANATİK YAHUDİLER DE GAZZE'YE YARDIMLARI ENGELLİYOR

İsrail'de fanatik Yahudi yerleşimcilerin, insanlık felaketinin her geçen gün derinleştiği 2,3 milyon Filistinlinin çoğunluğunun açlık yaşadığı, temiz su ve barınmadan yoksun yaşam mücadelesi verdiği Gazze Şeridi'ne insanı yardımları engelleme girişimi devam etti.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan yeni Filistin adımı - 2. Resim

Onlarca kişilik fanatik Yahudi yerleşimci grubu, Gazze Şeridi yakınlarındaki Usdud (Aşdod) Limanı çıkışında toplandı. Yerleşimciler, İsrail polisinin gözetiminde, buradan ayrılan tırları durdurup, evraklarını isteyerek ne taşıdıklarını ve nereye gittiklerini kontrol etti.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan yeni Filistin adımı - 3. Resim

İsrail polisinin, fanatik Yahudi yerleşimcilerin yaptığı denetimlere müdahale etmemesi dikkati çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...