Tgrt Haber

Avrupa’dan mültecilere çifte standart! Orta Doğulu mülteci 'tehdit', Ukraynalı 'bizden'

04 Mart 2022 22:57 - Güncelleme : 04 Mart 2022 23:04
Ege'de ülkelerine gelmek isteyen Suriyeli göçmenlere ateş açan ve ölüme terk eden Yunanistan, Ukraynalılar koşulsuz olarak çalışma başlattı.

Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecileri Ege’de kabus yaşatan Yunanistan ile Suriyelilere yönelik “Mücevher yasası” çıkaran Danimarka Ukraynalı mültecilere koşulsuz olarak kapılarını açtı. Avrupalı ülkelerin çifte standardı tepkilere yol açtı.

Ege'de ülkelerine gelmek isteyen Suriyeli göçmenlere ateş açan ve ölüme terk eden Yunanistan, Ukraynalılar koşulsuz olarak çalışma başlattı.

Suriye’de yaşanan iç savaş 10 yılı geride bıraktı. Ülkede binlerce kişi hayatını kaybederken milyonlarca kişi ise ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. İç savaşın devam ettiği Suriye’de binlerce kişi çadırda yaşamını sürdürmeye çalışırken Avrupa umudu ile yola çıkan mülteciler Yunanistan’ın zulmü ile karşılaştı. Onlarca mülteciyi ölüme terk eden Yunanistan, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası Ukraynalılara kapılarını koşulsuz açmaya hazırlandı.

YUNANİSTAN UKRAYNALI MÜLTECİLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Yunanistan'ın, Ukrayna'dan gelen mültecileri misafir etmek için uygun koşulları hazırlamaya çalıştığı bildirildi. Bugüne dek 2 bin 704 Ukraynalının "geçici misafir" statüsü ile Yunanistan'a geldiği belirtilerek, bunlardan sadece 50'sinin konaklama merkezinde kalmak için talepte bulunduğu ifade edildi. 5 bin kişilik kapasiteye sahip misafirhane bulunduğu ancak bunun ileride 30 bine çıkarılabileceği belirtildi. Turizm, yeme içme sektörü, teknoloji firmaları ve tarımdaki iş gücü açığı değerlendirmesi yapılarak, ülke içindeki insan gücü ile karşılanamayan istihdam açıklarının Ukraynalı mülteciler tarafından karşılanmasını sağlayacak çalışmaların da başlatıldığı kaydedildi.

DANİMARKA “MÜCEVHER YASASI”NDAN MUAF TUTTU

Danimarka devlet televizyonu DR, Danimarka'ya iltica eden Suriyeli ve Afrikalı sığınmacıların kişisel eşyalarına el koyulması için 2016 yılında çıkarılan "Mücevher Yasası"nı masaya yatırdı. Haberde, Danimarka'ya 2015'te sığınan Suriyeli sığınmacıların yollarda yüzlerine tükürüldüğü ve sözlü saldırıya uğradıklarına dikkat çekilirken, Ukraynalı sığınmacılar için özel kanunlar çıkarıldığı hatırlatıldı. Öte yandan Danimarka'ya gelen Ukraynalı sığınmacıların çocuklarının okullara gidebilmesi ve ailelerin düzenli maaş alabilmesi için yasa çalışmalarına başlandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...