Tgrt Haber

Yine Fransa! AB konferansının başörtülü afişine bile tahammül edemediler

11 Şubat 2022 16:21
Fransız Senatosu, spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanması lehinde oy kullanmıştı.

Müslümanlara yönelik faşist uygulamaların sürdüğü Fransa'da bu kez de AB'nin konferansında kullanılan afiş krize neden oldu. “Avrupa’nın geleceği” başlıklı konferansın duyurusunda başörtülü bir kadının kullanılmasına tepki gösteren ünlü bir avukat kriz çıkardı.

Fransız Senatosu, spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanması lehinde oy kullanmıştı.

Fransa'da Müslümanlara yönelik baskılarla yine gündemde. Müslüman kadınların taktığı başörtüsü Fransa'da on yıllardır süren önemli bir tartışma konusu. Fransa’da, “Avrupa’nın geleceği” başlıklı konferansın broşüründe başörtülü bir kadın resminin kullanılması tartışmalara neden oldu. Tartışmaların yaşandığı sosyal medyada ünlü Fransız avukat Thibault de Montbrial, Müslüman kadının bulunduğu afiş nedeniyle AB'ye saldırdı. Avukat Thibault sosyal medyadan, “Avrupa'nın geleceği üzerine bir konferansı örneklemek için başörtülü bir kadının seçimi sizi suskun bırakıyor. Müslüman Kardeşler bunu hayal etmeye cesaret edemedi, yararlı aptallar yaptı. Kendi adıma, Avrupa için böyle bir gelecekten kaçınmak için tüm gücümle savaşacağım" şeklinde ifadeler kullandı.

SPOR MÜSABAKALARI DA TARTIŞILMIŞTI

Geçen ay, Fransız Senatosu spor müsabakalarında başörtüsünün yasaklanması lehinde oy kullandı. Bu hamle, Fransız Parlamentosu'nun alt meclisindeki yasa koyucuların, Fransa'yı "radikal İslamcılardan" korumak ve "Fransız değerlerine saygıyı" teşvik etmek amacıyla camilerin, okulların ve spor kulüplerinin denetimini güçlendirmeye yönelik sözde "bölücülük" yasasını onaylamasından bir yıl sonra geldi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...