Tgrt Haber

Azerbaycan 6 Ermeni askeri esir aldı

27 May 2021 09:53
Azerbaycan 6 Ermeni askeri esir aldı
Azerbaycan,Ermenistan

Azerbaycan ordusunun mevzilerine giden yola mayın döşemeye çalışan 6 Ermeni asker esir alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırda Azerbaycan askerlerinin ikmal yollarına mayın döşeyen 6 Ermenistan askerinin esir alındığını duyurdu.

AZERBAYCAN'A GEÇMEYE ÇALIŞTILAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 03.00 (TSİ 02.00) sıralarında Kelbecer'in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde, Ermenistan ordusuna ait keşif ve sabotaj grubunun Azerbaycan topraklarına geçmeye çalıştığının belirlendiği bildirildi.

6 ERMENİ ASKERİ KUŞATILARAK ESİR ALINDI

Açıklamada, keşif ve sabotaj grubunun, Azerbaycan-Ermenistan sınırında Azerbaycan ordusunun mevzilerine giden yolda mayın döşeme faaliyetleri yürüttüğünün tespit edildiği, operasyon sonucu 6 Ermeni askerinin kuşatılarak esir alındığını ifade edildi.

BÖLGEDEKİ DURUM KONTROL ALTINDA

Açıklamada ayrıca, sabah saatlerinde, sınır yakınlarında Ermenistan ordusuna ait tanklar da dahil olmak üzere çok sayıda askeri aracın görüldüğü ve Azerbaycan birliklerinin aldığı tedbirler neticesinde hareketlerinin engellendiği kaydedildi. Bölgedeki durumun Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olduğu da aktarıldı.

"TERÖR VE SABOTAJ EYLEMİ"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı keşif ve sabotaj timlerinin 27 Mayıs saat 03.00 sularında Kelbecer'in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde sınırı geçerek Azerbaycan ordusunun kullandığı ikmal yollarına mayın döşedikleri, bu gruplardan 6 askerin Azerbaycan askerlerince alıkonulduğu hatırlatıldı.

Ermenistan'ın bir süredir iki ülkenin sınır bölgelerinde kasıtlı olarak gerilimi artırma politikası izlediği belirtilen açıklamada, "Ermenistan silahlı kuvvetlerinin keşif gruplarının Azerbaycan topraklarına girmesi ve bölgeyi mayınlama ve sabotaj girişimleri terör ve sabotaj eylemleri olarak değerlendirilmektedir." ifadesi yer aldı.

"SINIRLARIN İHLALİ KABUL EDİLEMEZ"

Ermenistan askerinin döşedikleri mayınların Azerbaycanlı asker ve sivillerin hayatları için ciddi tehdit oluşturabileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Azerbaycan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerginliklerin müzakereler yoluyla çözümünü desteklemektedir. Azerbaycan'ın sınırlarını ihlal etme girişimleri kabul edilemez. Ermenistan, iki ülke sınırındaki gerginliği artırmaya yönelik eylemlerden kaçınmalı ve komşu devletin sınırlarına saygı göstermelidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...