Tgrt Haber

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilim tırmanıyor: Sınırda ateş açıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Şubat 2024 14:24 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 14:35
Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilim tırmanıyor: Sınırda ateş açıldı
azerbaycan,ermenistan

Azerbaycan, Kelbecer ilinin Yellice köyündeki mevzilerine Ermenistan tarafından ateş açıldığını duyurdu. İki ülke arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri sürerse de sınırdaki ateş durmuyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Basargeçer ilinin Yukarı Şorca köyündeki Ermenistan mevzilerinden, Yellice köyündeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Sınırda durumun gerginleşmemesi ve istikrarın korunması amacıyla Azerbaycan birlikleri, karşılık vermemiştir. Ermenistan'ın askeri yönetimine, sınırda son 5 ayda yaşanan istikrarı bozmaya ve durumun kontrolden çıkmasına yönelik provokasyonlara izin vermemesi çağrısında bulunuyoruz. Bu eylemlerin faillerinin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

PAŞİNYAN: AZERBAYCAN SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Paşinyan, Azerbaycan'la son 30 yılda 2 kez savaştıklarını hatırlattı ve Azerbaycan'ın uzun vadeli bir barış anlaşması için gerekli olan ilkelere uymadığını ve yeni bir saldırı başlatmaya hazırlandığını öne sürdü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...