Tgrt Haber

Son dakika! Azerbaycan ve Ermenistan sınırında sıcak saatler! Çatışma başladı

13 Eylül 2022 00:19 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 10:50
Azerbaycan,Ermenistan

Son dakika haberi: Azerbaycan ve Ermenistan arasında Kelbecer ve Laçın bölgelerinde şiddetli çatışmalar başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmaların Ermenistan ordusunun provokasyonu sonucu başladığı duyuruldu. 2. Karabağ Savaşı'ndan bu yana en yüksek çatışma olarak değerlendirilen olay sonrasında Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Parlamentodaki konuşmasında ise Paşinyan, 49 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında çatışmalar başladı. Ermenistan ordusu tarafından Kelbecer ve Laçın bölgesine atış yapılırken Azerbaycan ordusu SİHA ve top atışlarıyla karşılık veriyor. 5 farklı noktada çatışmalar devam ederken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarının önlenmesi için gereken tüm tedbirleri kararlılıkla aldığı bildirildi.

YOL GÜZERGAHINA MAYIN TUZAĞI

Edinilen bilgilere göre, Ermenistan ordusuna ait kuvvetlerin, Azerbaycan ordusunun kullandığı güzergaha ve diğer boş arazilere tuzaklı mayın döşeme girişiminde bulunduğuöğrenildi. Bu sırada Azerbaycan askerlerinin durumu fark etmesiyle karşılıklı ateş açıldı.

Son dakika! Azerbaycan ve Ermenistan sınırında sıcak saatler! Çatışma başladı

AZERBAYCAN ORDUSUNDA ŞEHİT HABERİ

Yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Azerbaycan ordusundan şehitler olduğu öğrenilirken Ermenistan kuvvetlerinde ise çok sayıda can kaybı olduğu bilgisi elde edildi.

Ermenistan Silahlı kuvvetlerinin provokasyonlarının ve askeri tehditlerinin önlenmesi ve Kelbecer ile Laçın bölgelerinde altyapı çalışmalarında görev alan sivil işçiler de dahil olmak üzere tüm personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Azerbaycan Ordusunun gereken tüm tedbirleri kararlılıkla aldığı bildirildi.

ERMENİSTAN'IN YAYDIĞI BİLGİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda başlayan çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarına yanıt olarak hayata geçirilen karşı önlemlerin lokal nitelikte ve askeri hedeflere yönelik olduğunu, Azerbaycan ordusunun Ermenistan topraklarına müdahalesi ile ilgili haberlerin doğru olmadığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, Azerbaycan ordusunun sivil nüfusu ve altyapıyı hedef aldığı iddiasıyla ilgili Ermenistan'ın yaydığı bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

YAŞANANLAR 2.KARABAĞ SAVAŞI SONRASI EN BÜYÜK ÇATIŞMA

Açıklamada, "Ermenistan'ın provokasyonlarına yanıt olarak, karşı önlemler lokal niteliktedir ve atış noktaları olan meşru askeri hedeflere yöneliktir. Misilleme önlemleri küçük ölçeklidir. Azerbaycan sınırlarının güvenliğini sağlamayı ve Ermenistan'ın provokasyonlarına son vermeyi amaçlamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Bakanlığın bir diğer açıklamasında ise Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarına müdahalesi ile ilgili haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

Ermenistan ordusu akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunmuş, Ermeni birliklerce Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşenmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar başlamıştı.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.

PAŞİNYAN, PUTİN VE BLINKEN'LA GÖRÜŞTÜ

Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, Paşinyan'ın Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaları ele aldığı bildirildi. Paşiyan ardından da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede, Paşinyan sınırdaki durumla ilgili endişelerini Blinken'a aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken da durumun daha da tırmanmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Blinken, ABD'nin durumu istikrara kavuşturmak için çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

ERMENİSTAN ORDUSUNDA 49 CAN KAYBI

Öte yandan Azerbaycan yaralılar ve kayıplar hakkında açıklama yapmazken Ermenistan Başbakanı Paşinyan bu sabah Parlamento'da yaptığı konuşmada Ermenistan ordusunda 49 can kaybı olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...