Tgrt Haber

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalarda bilanço arttı! 207 Ermenistan askeri öldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2022 17:03 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 09:01
Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalarda bilanço arttı! 207 Ermenistan askeri öldü
azerbaycan,ermenistan

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalarda, Ermenistan Güvenlik Konseyi, son olarak ölen ve kayıp sayısının 207'ye yükseldiğini bildirdi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin 12 Eylül'den itibaren Azerbaycan-Ermenistan sınırının Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan illeri yönlerinde büyük çaplı provokasyonlarda bulunmasının ardından iki ülke arasındaki çatışmalar başlamıştı.

Ermenistan Güvenlik Konseyi, konuya ilişkin açıklamasında çatışmalarda ölen ya da kayıp olan Ermenilerin sayısını 207 olarak açıkladı. Konsey açıklamasında, 2 sivilin halen kayıp olduğu aktarıldı.

Öte yandan Azerbaycan, Ermenistan'ın provokasyonlarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında başlayan çatışmalarda hayatını kaybeden 32 Ermeni askerin cesetlerini Ermenistan’a teslim etti.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA NELER OLDU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmıştı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 135 Ermeni askerin öldüğünü açıklamış, Azerbaycan da Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Son olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncellemişti. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 71 askerin ismi yer almıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...