Tgrt Haber

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kalıcı barış için ABD adımı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Turan
06 Aralık 2023 11:10 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 11:16
Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kalıcı barış için ABD adımı
azerbaycan,ermenistan,abd

ABD Bakan Yardımcısı James Obrien, hem ikili ilişkiler hem de barış konusundaki endişelerini iletmek için Azerbaycan'a gidecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD Bakan Yardımcısı James O'brien'in Azerbaycan ziyareti öncesi günlük basın bilgilendirmesinde Azerbaycan haber sitesi Turan'ın Washington muhabirinin sorularını yanıtladı. ABD Salı günü yaptığı açıklamada, hem ikili ilişkiler hem de barış konusundaki endişelerini iletmek için Azerbaycan'la temas kurmaya devam edeceğini söyledi.

"Hiçbir zaman Azerbaycan'la temas kurmaya devam etmeyeceğimizi söylemedik. Bu Amerika Birleşik Devletleri olarak bizim çıkarlarımıza aykırı olur" diyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, TURAN'ın ABD Bakan Yardımcısı James O'Brien'ın Bakü'ye yapacağı ziyaretin Azerbaycan'la kısa süre önce açıklanan "her zamanki gibi iş yapmama" politikasından bir sapma olup olmadığı sorusu üzerine günlük bilgilendirmede şunları söyledi:

 "Azerbaycan'la tüm diplomatik ilişkilerimizi kesmemiz bölgedeki barış ve güvenliğin çıkarlarına aykırı olur,"

Matthew Miller, "Hem Azerbaycan hem de Ermenistan'la doğrudan temas kurmaya devam ediyoruz ve örneğin Azerbaycan söz konusu olduğunda endişelerimizi dile getiriyoruz. Son dönemde gazetecileri gözaltına alma eğilimi bizi endişelendiriyor. Onları herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine saygı göstermeye çağırmaya devam ediyoruz. Geçmişte bu kürsüden de dile getirdiğim bir husus bu." dedi.

Miller sözlerini, "Ayrıca Ermenistan ile kalıcı bir barış arayışında olmaları için onları teşvik etmeye devam ediyoruz. Bu konu diplomatik temaslarımızın odak noktası olmaya devam edecek." ifadeleriyle noktaladı.

Öte yandan, ABD Bakan Yardımcısı James Obrien'ın bu gece Bakü'ye varması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber, Turan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...