Tgrt Haber

Azerbaycan'dan Ermenistan'a cevap: Kısas operasyonu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Şubat 2024 10:25 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 15:14
Azerbaycan'dan Ermenistan'a cevap: Kısas operasyonu
azerbaycan,ermenistan

Ermenistan'dan açılan ateşle sınırda nöbet tutan Azerbaycan askerinin yaralanması üzerine 'kısas operasyonu' düzenlendi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim yeniden alevlendi. Ermenistan'dan açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan Azerbaycan askerinin yaralanması sonucunda 'kısas operasyonu' düzenlendi. 

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinden yapılan açıklamada, sınır muhafızlarının Ermenistan'ın dünkü provokasyonuna cevap olarak "kısas operasyonu" düzenlediği bildirildi. Açıklamada, Azerbaycan askerlerine ateş açılan mevzinin tamamen imha edildiği, Ermenistan askerleri arasında kayıplar bulunduğu aktarıldı.

Ermenistan tarafından yapılacak provokasyonlara bundan sonra daha ciddi ve kararlı tedbirlerle cevap verileceği vurgulanan açıklamada, olayın sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetiminde olduğu kaydedildi.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a cevap: Kısas operasyonu - 1. Resim

ERMENİSTAN 4 ASKERİNİ KAYBETTİ

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nerkin-And yerleşim yeri civarındaki Ermeni muharebe mevzilerine yerel saatle 05.30-9.30 arasında ateş açıldığı, 4 askerin öldüğü, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

RUSYA: İKİ TARAF DA İTİDALLİ DAVRANMALI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Moskova yönetiminin Erivan ve Bakü'ye itidalli davranma çağrısında bulunduğunu, barış anlaşması hazırlama sürecinin devam etmesini umduğunu ifade etti. Peskov, "Kuşkusuz bu, temas hattından gelen rahatsız edici bir haber, her iki tarafı da itidalli davranmaya, diğer tarafın provokatif olarak değerlendirebileceği eylemlerden mümkün olan her şekilde kaçınmaya çağırıyoruz. Durumu çok yakından izleyeceğiz ve her iki tarafla da temaslarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Peskov, bu tür olayların barış anlaşması hazırlanması sürecinin ilerlemesine ve anlaşmada imza aşamasına yaklaşılmasına katkıda bulunmadığını vurguladı.

NELER OLMUŞTU?

Ermenistan'dan açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan bir Azerbaycan askerinin yaralandığı bildirildi. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinden yapılan açıklamada, Zengilan ilinin Kollukışlak köyü istikametindeki Azerbaycan mevzilerine Kafan ilinin Nerkin-And köyü istikametindeki Ermenistan mevzilerinden ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, ateş sonucu Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı bir askerin yaralandığı, yaralı askerin helikopterle hastaneye tahliye edildiği aktarıldı.

Ermenistan tarafından Azerbaycan mevzilerine ateş açılması anının kameralarla kaydedildiği belirtilen açıklamada, durumun Azerbaycan birliklerinin kontrolü altında olduğu bildirildi.

Yaşanan provokasyonda sorumluluğun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetiminde olduğu ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...