Tgrt Haber

Azovstal fabrikasında yüzlerce yaralı binlerce asker var!

10 May 2022 17:00 - Güncelleme : 10 May 2022 17:09
Azovstal fabrikasında yüzlerce yaralı binlerce asker var!

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk, kuşatma altındaki Azovstal fabrikasında ağır yaralı insanlar olduğunu durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Mariupol şehrinde bulunan kuşatma altındaki Azovstal çelik fabrikasında yüzlerce yaralı da dahil olmak üzere binden fazla Ukraynalı asker olduğunu bildirdi.

Vereşuk, AFP’ye verdiği demeçte, “Acil tahliye edilmesi gereken ağır yaralı insanlar var. Durum her gün kötüye gidiyor” dedi. Donetsk Valisi Pavlo Kirilenko ise, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, şehrin diğer bölgelerinde bulunan 100 bin kişinin yanı sıra büyük ölçüde hasar gören fabrikada 100 sivilin olduğunu bildirdi.

Ukrayinska Pravda gazetesine göre Kirilenko, “Aralarında kimin şehri terk etmek istediğini değerlendirmek zor” dedi.

Azovstal fabrikasında yüzlerce yaralı binlerce asker var!

SİVİLLER TAHLİYE EDİLDİ DENMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk hafta sonu yaptığı açıklamada, tüm çocuk, kadın ve yaşlı sivillerin çelik fabrikasını terk ettiğini söylemişti.

Ukrayna birlikleri, Rus saldırılarına karşı savunmak için Azovstal fabrikasında direniyor.

Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...