Tgrt Haber

Bağımsız Filistin devleti nasıl kurulacak? ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan kritik Ortadoğu turu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 14:48 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 17:19
Bağımsız Filistin devleti nasıl kurulacak? ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan kritik Ortadoğu turu
israil,Filistin,Gazze,ABD,Hamas,savaş,çatışma

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ikinci kez Ortadoğu'ya geliyor. İsrail-Filistin olaylarının başlamasından bu yana ikinci kez bölgeye gidecek Amerikalı Bakan'ın ilk durağı İsrail. Blinken'ın, Ürdün, Mısır, Katar ve Türkiye'yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, 7 Ekim'deki Hamas saldırısından bu yana ikinci kez Ortadoğu turuna çıkıyor. Blinken, ziyaretlerini İsrail ve Ürdün'den başlayacak. Amerikalı Bakan, Hamas saldırısından hemen sonra gelen ilk ziyaretinde İsrail'e koşulsuz destek verdi.

Blinken'ın, bu kez, İsrail'e desteğini yinelemekle birlikte, Gazze'deki insani durumu gözeten daha dengeli mesajlar vermesi bekleniyor. Amerikalı Bakan, sivillerin korunmasının önemine vurgu yapacak. İsrail'den, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlelere yönelik saldırılarını önlemesini isteyecek. Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılmasına ve bölgeden daha fazla yabancı pasaportlunun tahliyesine çalışacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...