Tgrt Haber

Bahçelerine düşen taş zengin etti Almanya bu Türk aileyi konuşuyor

23 May 2023 15:15 - Güncelleme : 23 May 2023 15:38
Bahçelerine düşen taş zengin etti Almanya bu Türk aileyi konuşuyor
almanya,türk,göktaşı

Almanya, başına talih kuşu konan Türk aileyi konuşuyor. Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde yaşayan Şahin ailesinin bahçesine kocaman bir göktaşı düştü. Taşın maliyeti dudak uçuklatan cinsten...

Almanya'da yaşayan Şahin ailesinin başına gelen ilginç olay zengin olmalarına neden oldu. Baba Mahmut, kızı ve eşi ile beraber bahçede oturdukları esnada büyük bir patlama sesi duyduklarını anlattı. Bir anda gelen patlama sesini gaz patlaması sanan aile, bahçede sesin kaynağını bulmaya çalıştılar ve karşılarına devasa bir çukur çıktı. Bahçelerinde oluşan çukuru fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdiklerini belirten Mahmut Şahin, olayı şu sözlerle anlattı:

''İlk başta bahçedeki deliğin gaz kaçağından veya kimyasal reaksiyondan kaynaklandığını düşündük ve itfaiyeye haber verdik. Göktaşı olduğunu düşünmedik. Kızlarım mıktanısla test yapılmasını istedi. Çünkü göktaşının çarpmanın etkisiyle saatler sonrasında bile manyetik alan yaydıklarını biliyorlarmış. Normal kaya ya da taşlarda böyle olmuyor.''

Bahçelerine düşen taş zengin etti Almanya bu Türk aileyi konuşuyor

4 MİLYONDAN FAZLA TEKLİF EDEN OLDU

Göktaşının kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden Şahin, ''Hem telefonda hem de şahsen birçok teklif aldım. Yurt dışından ve yurt içinden bana ulaştılar. En yüksek teklif şu anda 200 bin euro civarında... ( yaklaşık 4 milyon 300 bin TL) İlk aşamada beklemeyi düşünüyoruz. Büyük bir kasada saklıyoruz'' dedi.

Bahçelerine düşen taş zengin etti Almanya bu Türk aileyi konuşuyor

BÖLGEYE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖKTAŞI

Meteore Çalışma Grubu’ndan Carsten Jonas, göktaşının Schleswig-Holstein bölgesine düşen en büyük göktaşı olduğunu ifade etti. Ağırlığı 3.7 kilogram olan göktaşının uzaydaki toplam ağırlığının 100 kilogramdan fazla ve yaklaşık 4.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...